Selectie van Donar ontdekt Stad en ontmoet ambitieuze burgemeester

De selectie van Donar op de foto met burgemeester Koen Schuiling
De selectie van Donar op de foto met burgemeester Koen Schuiling © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Voor de basketballers van Donar staat het voorseizoen op het punt van beginnen. Vorige week zijn de spelers in Groningen aangekomen en zondag is de eerste oefenwedstrijd tijdens de open dag. Woensdagochtend maakte de selectie een rondje door het centrum van Groningen voor een film- en fotoshoot.
De shoot begint woensdagochtend op de Vismarkt. Hier maken de spelers kennis met de Stad. 'Er zijn veel mensen op de fiets en er is veel jeugd, dus dat is leuk', valt de nieuwe spelverdeler, Charles Callison, op. 'Ik ben hier voor de tweede keer en het was een leuke toer door de stad. Het lijkt me een leuke stad en ik denk dat ik er wel aan kan wennen', voegt nieuweling Sander Hollanders, die opgroeide in Limburg, toe.
Nieuwe selectie Donar maakt kennis met Groningen

Ontmoeting met burgemeester: 'In mei hier weer staan'

Ook is er een momentje op het bordes van het stadhuis met burgemeester Koen Schuiling, die er gelijk druk op legt voor de spelers van Donar. 'In mei verwacht ik jullie hier weer om het kampioenschap te vieren', aldus de burgervader. Willem Brandwijk kan zich vinden in die doelstelling. 'Het was voor mij de eerste keer dat ik hem persoonlijk ontmoette. We weten allemaal wat de doelstellingen zijn voor komend seizoen en dat is zeker om daar met zijn allen aan het einde weer te staan.'
Callison is zelfverzekerd over komend seizoen. 'Het is geen kwestie van óf we kampioen worden, maar wannéér we kampioen worden', lacht de Amerikaan.

Open dag en eerste oefenwedstrijd

De open dag van Donar begint zondagmiddag om 13.30 uur in MartiniPlaza. Vanaf 17.00 uur spelen de Groningers een oefenwedstrijd tegen het Duitse EWE Baskets Oldenburg.