112-nieuws donderdag 18 augustus: Auto botst tegen boom bij Kiel-Windeweer • Brandje bij RWE in Eemshaven

Er was alleen rook te zien
Er was alleen rook te zien © Richard Degenhart/ProNews
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.26: Smeulbrand bij RWE in de Eemshaven

Vanwege een smeulbrand op hoogte bij RWE aan de Synergieweg in de Eemshaven is de brandweer met meerdere wagens uitgerukt. De brand werd opgeschaald voor de zekerheid, maar dit bleek volgens een woordvoerder niet nodig. De brand is inmiddels meester. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

17.18: File door ongeval op Europaweg bij de Euroborg

Bij een aanrijding op de Europaweg ter hoogte van de Euroborg zijn meerdere auto's en een motor betrokken. Zowel politie als ambulance waren aanwezig. Door de aanrijding ontstond er een file vanuit de richting van Hoogezand.
Door het ongeval ontstond er file
Door het ongeval ontstond er file © 112Groningen

16.38: Auto beschadigd na botsing tegen boom

Een auto heeft forse schade opgelopen na een botsing tegen een boom op de Vossenburg in Kiel-Windeweer. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse wist de bestuurder zelfstandig uit het voertuig te komen. Door de botsing kwam de auto gedraaid op de weg te staan. De auto wordt door een berger geruimd. Hoe het met de bestuurder is, is onbekend.
De politie en een ambulance zijn ter plaatse
De politie en een ambulance zijn ter plaatse © Marcel Klip/ProNews

09.50: Qliner en werkbusje botsen op A28

Op de A28 ter hoogte van de afrit Groningen-Zuid zijn donderdagochtend een Qliner en een werkbusje met elkaar in botsing gekomen. De bus liep daarbij twee kapotte ramen op.
De hulpdiensten, waaronder de brandweer, rukten massaal uit. De chauffeur van de bus werd voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel. Het is niet bekend of er ook passagiers in de bus zaten
Door de aanrijding ontstond in de richting van Stad een file van op z'n langst drie kilometer.
De lijnbus met twee kapotte ramen
De lijnbus met twee kapotte ramen © ProNews

00.05: Eenzijdige aanrijding op Verlengde Hereweg in Stad

Op de Verlengde Hereweg ter hoogte van de Emmastraat heeft rond middernacht een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. Hierbij is een auto tegen een paal gereden.
De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeval kon ontstaan is niet duidelijk.
Politie neemt de schade op
Politie neemt de schade op © Patrick Wind/112Groningen