Tot nu toe tien tips over treinmasturbeerder

Het interieur van een Arriva-trein (foto ter illustratie)
Het interieur van een Arriva-trein (foto ter illustratie) © Marten Nauta/RTV Noord
De politie heeft tot nu toe tien tips binnengekregen over de masturberende man in de trein tussen Buitenpost en Groningen. Het incident vond eind juli plaats in een Arriva-trein tussen Buitenpost en Groningen. Een 22-jarige vrouw, die schuin tegenover hem zat, deed aangifte.
Eén van de tips, die de politie heeft binnengekregen, is van een getuige van het incident. Dankzij deze informatie is de politie weer wat wijzer over het signalement van de verdachte. Het was al bekend dat hij een opvallende tatoeage van een spin in zijn gezicht heeft. Verder droeg hij een grijze trainingsbroek en een blauw t-shirt.

Harde Nederlandstalige muziek

'Nu weten we ook dat hij groene slippers droeg. Ook draaide hij harde, Nederlandstalige muziek', zegt een politiewoordvoerder. 'Het lijken misschien onbelangrijke details, maar ze kunnen net het verschil maken. Bijvoorbeeld omdat iemand anders dan ook weer nieuwe informatie te binnen schiet, die ons verder helpt.'

Aangifte had eerder gemoeten

Het slachtoffer van de schennispleger kon pas veertien dagen na het incident aangifte doen bij de politie. Die heeft inmiddels toegegeven dat dit te lang heeft geduurd. Daardoor zijn beelden van bewakingscamera's in de trein verloren gegaan, waarop de verdachte waarschijnlijk te zien was.
De zaak kwam aan het rollen nadat de vrouw aan RTV Noord vertelde wat haar is overkomen.