Pride Groningen van start gegaan

Pride Groningen begonnen
Pride Groningen begonnen © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Het is kleiner dan de Pride in Amsterdam, maar dat mag de Groningse pret niet drukken. Zaterdag is de belangrijkste dag, maar op vrijdag zijn de eerste festiviteiten al.
De officiële opening van de Pride Groningen was vrijdagavond even na zes uur in Café De Prins in de Zwanestraat in Stad. De Zwanestraat is de plek waar deze Pride Groningen het grootste feest is. Zo is er zaterdag door de hele straat een straatfeest en zijn er dragsports.
Pride Groningen van start
Dat het zolang geduurd heeft voor er een Pride Groningen kwam lag volgens de organisatie aan de zoektocht van de gemeente. 'De gemeente is lang op zoek geweest naar een partij zoals wij, maar nu zijn we er', laat Twiga van der Werf van de organisatie weten.
Of dit de eerste Pride van velen wordt, is nog niet zeker. 'Laten we eerst dit even afwachten', zegt Pascal Rakers van de organisatie. 'Maar we hopen het wel. We zijn met zeven vrijwilligers. We kijken nog wel naar de gemeente nu voor steun. Er zit best veel werk in, daar moet volgend jaar een andere invulling voor komen.'