Maaltijdbezorgers beroofd in Paddepoel en Korrewegwijk

GRONINGEN - De politie gaat de komende tijd in Groningen extra aandacht besteden aan overvallen waarbij maaltijdbezorgers het slachtoffer waren.
Aanleiding voor de actie is een viertal overvallen op maaltijdbezorgers sinds vorig weekend. Dit jaar zijn er door de politie in de Stad negen overvallen op maaltijdbezorgers geregistreerd. Er zijn drie overvallen opgelost en de politie heeft drie verdachten kunnen aanhouden.

Vier overvallen

De vier overvallen vonden plaats in de wijken Paddepoel en de Korrewegwijk; op de Planetenlaan werden twee pizzabezorgers beroofd. Op de Noorderbinnensingel werd afgelopen zaterdagavond een maaltijdbezorger door twee mannen op een scooter klemgereden. Onder bedreiging van geweld moest hij, net als de pizzabezorgers, zijn geld en bromfiets afstaan. En ook de maaltijdbezorger die maandagavond werd overvallen moest onder bedreiging geld en bromfiets afstaan.

Flyer

De politie zal, naast het doen van onderzoek naar de berovingen, ook een flyer met adviezen uitbrengen. De politie adviseert daarin bijvoorbeeld restauranthouders om bij een bestelling altijd het telefoonnummer te noteren en dat nummer terug te bellen. Als het nummer niet blijkt te kloppen adviseert de politie om de bezorging te annuleren. Een ander advies is om de bezorgers niet met teveel geld op pad te sturen.