112-nieuws zaterdag 20 augustus: Aanhoudingen na ruzie in Stad • Politie ontfermt zich over slaapwandelende vrouw

De ruzie trok veel bekijks
De ruzie trok veel bekijks © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.50: Auto in de sloot in Ten Post

In Ten Post is zaterdagavond een automobilist in de sloot langs de Medenweg beland. De bestuurder reed door onbekende oorzaak rechtdoor en botste daardoor op de slootwal. Er kwam een ambulance ter plaatse om de bestuurder te controleren. Ook werd de brandweer opgeroepen, maar die hulp bleek niet nodig.
De auto in de sloot trok bekijks
De auto in de sloot trok bekijks © Pronews

20.15: Aanhoudingen na ruzie in de binnenstad

In de Oude Boteringestraat in Groningen is korte tijd ruzie geweest tussen verschillende mensen. De politie heeft de straat korte tijd afgezet. Er zijn meerdere personen aangehouden.

14.45: Motorrijder en voetganger gewond bij ongeluk in Vlagtwedde

Op de Kerkstraat in Vlagtwedde heeft zaterdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een motorrijder en een voetganger. Daarbij is zowel de bestuurder als de voetganger gewond geraakt.

14.30: Brandje in PI Veenhuizen

In gevangenis Esserheem in Veenhuizen heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed in een cel. De BHV van de gevangenis wist de brand zelf te blussen. De brandweer heeft nog een nacontrole gedaan. Er zijn meerdere personen gecontroleerd in de ambulance.
De brandweer voerde een controle uit
De brandweer voerde een controle uit © 112 Groningen

14.15: Paard uit sloot gered door brandweer

Aan de Evertswijk in Zevenhuizen is zaterdagmiddag een paard door nog onbekende oorzaak te water geraakt. Met hulp van de brandweer kon het dier weer op het droge komen. De dierenarts is ter plaatse gekomen om het dier te controleren op eventuele verwondingen.
De brandweer trekt het paard op het droge
De brandweer trekt het paard op het droge © Noordernieuws

04.20 Man mishandelt portier in Stad en verzet zich tot in cellencomplex

In de Peperstraat in de stad Groningen heeft een man in de nacht van vrijdag op zaterdag een portier van een horecagelegenheid mishandeld door hem op zijn keel te slaan. De politie slaagde er even later in een verdachte in de omgeving aan te houden, meldt Gerard de Jonge op Twitter.
De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Zo trapte hij in de politieauto continu tegen het portier. Maar ook in het cellencomplex was hij nog niet tot bedaren gekomen en bleef hij agenten uitschelden en bespugen.

02.30: Politie ontfermt zich over slaapwandelende vrouw in Stad

De politie in de stad Groningen heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag ontfermd over een slaapwandelende vrouw. Die was, al slaapwandelend, haar deur uitgelopen. 'Buiten werd ze wakker zonder haar telefoon en huissleutels', aldus de politie op social media.
'We hebben haar een alu-deken gegeven en naar een vriendin gebracht die wel de huissleutel had', aldus de politie. 'Gelukkig kon ze er zelf ook om lachen.'

02.05: Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt in Vriescheloo

In Vriescheloo is afgelopen nacht een beginnend bestuurder z'n rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te veel had gedronken. Tijdens een staandehouding blies de bestuurder 380 ugl.
'Hiermee is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd', aldus de politie.
Een blaastestapparaat
Een blaastestapparaat © Instagram/Politie_Oldambt

00.10: Dronken vrouw wil in Duitsland aangehouden Nederlandse mannen ophalen

De politie in Bunde, net over de grens bij Bad Nieuweschans, heeft even na middernacht een auto aan met daarin twee Nederlanders aangehouden. Na controle bleek de 32-jarige bestuurder onder invloed van drugs. Bovendien vonden de Polizisten een voorraadje cannabis bij hem en zijn 31-jarige bijrijder, meldt de Rheiderland Zeitung.
Zelf rijden zat er voor de twee niet meer in, waarna de partner van de chauffeur werd opgetrommeld om de twee af te halen. De vrouw bleek echter dronken toen ze arriveerde: bij haar werd een alcoholpromillage van 1.66 geconstateerd. Ze moest haar auto laten staan en haar rijbewijs inleveren.