Politie plaatst beelden verdachten mishandelingszaak op internet

GRONINGEN - De politie in Groningen heeft foto's en een kort filmpje op internet geplaatst van twee mannen die worden gezocht in verband met een zware mishandeling in de vroege ochtend van 28 mei van dit jaar.
Een 24-jarige man uit Groningen, die samen met een vriend en vriendin in de Sint Janssstraat liep, werd belaagd door een groep van drie mannen. Hij liep door de mishandeling dusdanig letsel op dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Hij bleek een dubbele kaakfractuur, een scheur in zijn linkeroogkas en een zware hersenschudding te hebben opgelopen.
Kort na het incident hield de politie drie mannen aan. Van die drie bleken twee mannen niets met de mishandeling te maken te hebben. Een 19-jarige verdachte werd na verhoor ook weggestuurd, maar hij bleef wél verdachte. Zijn kleding is destijds in beslag genomen, op deze kleding zijn sporen van het slachtoffer aangetroffen. Voor de politie voldoende bewijs om hem opnieuw aan te houden.
De politie is nog op zoek naar de identiteit van de twee mededaders en heeft besloten beelden van deze mannen op internet te plaatsen. Als u één of beide mannen herkent kunt u contact opnemen met de Regiopolitie Groningen op telefoonnummer 0900-8844.