112-nieuws zondag 21 augustus: Politie houdt twee personen aan bij drugsafval in Kiel-Windeweer

Politie bij het terrein waar het drugsafval is gevonden
Politie bij het terrein waar het drugsafval is gevonden © Dennie Gaasendam
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.05: Brand in schuurtje Kornhorn

De brandweer is uitgerukt voor een brand bij een schuurtje aan de Oester in Kornhorn. Daar zouden volgens 112-fotografen jongeren kranten in brand hebben gestoken, waarna de brand oversloeg op een conifeer en nabije tuinhuisjes beschadigd raakten. De politie heeft een gesprek gevoerd met de jongeren die de brand veroorzaakten.
De brandweer blust de brand bij een tuinhuisje in Kornhorn
De brandweer blust de brand bij een tuinhuisje in Kornhorn © Persbureau Meter

17.35: Politie vindt drugsafval in Kiel-Windeweer, twee personen aangehouden

De politie heeft drugsafval gevonden op een terrein aan de Nieuwe Compagnie bij Kiel-Windeweer. Dat gebeurde rond half drie zondagmiddag. Op het terrein van het afval is een persoon aangehouden. Ook is een bedrijfsbus in beslag genomen.
Tegen kwart voor zeven maakt de politie bekend dat ook een tweede persoon is aangehouden. Het gaat om een 68-jarige man en 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen. De politie heeft het terrein afgezet en bewaakt de locatie gedurende de nacht.

14:25 Automobilist en scooterrijder botsen op Herebrug

Op de Hereweg nabij de Herebrug in de stad Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder. Hierbij raakte de scooterbestuurder licht gewond.
Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de scooterrijder
Hulpdiensten bij de scooterrijder © Patrick Wind/112Groningen

11.27: Tientallen wielen en velgen ontvreemd bij autodealer in Stad

Bij Mercedesdealer Wensink aan de Bornholstraat in de stad Groningen, zijn in de nacht van zaterdag op zondag bij tientallen splinternieuwe auto's de wielen en velgen ontvreemd. Lees hier het volledige artikel.
Wielloze auto's
Wielloze auto's © 112Groningen

09.05: Agent in gezicht geslagen door omstanders

Gerard de Jonge, teamchef Basisteam Groningen Centrum, laat op social media weten dat een agent van bureau Groningen Centrum zaterdagavond op zijn gezicht is geslagen door omstanders. Dat gebeurde toen de politie was afgekomen op de melding van een ruzie tussen meerdere personen op de Oude Boteringestraat/Zwanestraat in Stad.
De politie arresteert een verdachte
De politie arresteert een verdachte © 112Groningen
'De omstanders waren niet betrokken bij het incident, ongelofelijk', aldus De Jonge. 'De verdachte is met hulp van beveiligers aangehouden. De collega heeft aangifte gedaan.'

02.30: Politie arresteert 23-jarige Stadjer met nepwapen

De politie van de stad Groningen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag de melding dat er iemand met een vuurwapen in de binnenstad zou rondlopen. Agenten hielden daarop een 23-jarige Stadjer aan.
De man droeg inderdaad een op een vuurwapen gelijkend object in zijn broeksband. Na onderzoek bleek het te gaan om een gasdrukwapen. 'Die was niet van echt te onderscheiden', aldus de politie.
De man had bovendien een balaclava, een soort bivakmuts met openingen voor ogen en mond, bij zich.