FC Groningen weet weer wat winnen is na moeizame zege op Go Ahead

Kasanwirjo gaat neer
Kasanwirjo gaat neer © Orange Pictures
FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg kwam al heel vroeg op voorsprong en gaf de overwinning, zij het met de nodige moeite, niet meer weg.
Trainer Frank Womuth zorgde voor een verrassing. Slowaaks international en talent Tomas Suslov werd verwezen naar de bank door de oefenmeester. Op zijn plaats stond Ragnar Oratmangoen op het wedstrijdforumlier.
De buitenspeler, vorig seizoen onder contract bij Go Ahead Eagles, maakte zo zijn basisdebuut voor de Groningers.
De sfeeractie waarmee FC-Go Ahead begon
De sfeeractie waarmee FC-Go Ahead begon © 112Groningen

Vliegensvlug

Na een schitterende sfeeractie van het Groninger publiek floot arbiter Pol van Boekel voor de aftrap.
De supporters hadden net goed en wel hun plekje gevonden toen de bal al in het net lag. Via het achterwerk van Ramon Pascal Lundqvist en de handen van Eagles-doelman Jeffrey de Lange kwam de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Déjà vu

De snelle voorsprong deed denken aan de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam. Ook toen kwam de Trots van het Noorden gauw op voorsprong, maar ging het in de tweede helft mis.
Go Ahead Eagles kwam in het eerste bedrijf nog dichtbij de gelijkmaker, maar aanvaller Rashaan Fernandes was zelfzuchtig waardoor doelman Michael Verrips kon keren.

Wormuth grijpt in

De Deventenaren kwamen sterker uit de kleedkamer en dwongen trainer Wormuth tot een driedubbele wissel. Yahya Kalley, Romano Postema en Tomas Suslov kwamen in de ploeg voor Ramon Pascal Lundqvist, Ragnar Oratmangoen en Isak Määttä.
Ondanks de ingreep bleven de grootste kansen voor de bezoekers. Het tijdrekken van FC Groningen-doelman Michael Verrips, die meerdere malen redding bracht voor zijn ploeg, was tekenend voor het spelbeeld.

Weer eens een zege

De bezoekers kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar braken niet door de Groningse defensie onder leiding van sluitpost Verrips. Het niveau was ondermaats in de Euroborg, maar de eerste zege voor FC Groningen sinds 20 maart (3-1 overwinning bij FC Utrecht) was een feit: 1-0.
Volgende wedstrijd
Komende vrijdag neemt de Trots van het Noorden het op tegen NEC. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in Nijmegen.