Ooievaar uit tuin in Stad geroofd: 'Respectloos'

De gestolen geboorte-ooievaar
De gestolen geboorte-ooievaar © Eigen foto
Ze konden hun geluk niet op. Wendy de Jong en Kevin Paré kregen een meisje: Marly. Speciaal voor de gelegenheid heeft opa Klaas Kreuze een ooievaar neergezet voor het huis. Maar na zo'n drie weken werd die gestolen.
Marly werd nog geen maand geleden geboren. Toen het kersverse gezin nog in het ziekenhuis lag, zetten de nieuwbakken opa en oma de vogel in de tuin. Het was een verrassing voor wanneer het gezin thuis zou komen.
Zo'n drie weken heeft de ooievaar in de tuin gestaan. Tot afgelopen week. Ineens was de ooievaar weg. De videodeurbel heeft niets opgenomen. Hoe het is gebeurd, is een raadsel voor Paré. 'Hij is niet weggevlogen, denk ik', grapt hij. Ook een bericht in de buurtapp levert niets op.
Kevin Paré en Wendy de Jong met hun dochter Marly
Kevin Paré en Wendy de Jong met hun dochter Marly © Jasmijn Wijnbergen
Opa Kreuze vindt het sneu voor zijn dochter en schoonzoon. Kreuze heeft zoals hij zelf zegt wat leuks van de ooievaar gemaakt: ballonnen aan het beeld opgehangen en een bord erbij gehangen.
'We hebben even gedacht aan de KEI-week', zegt Kreuze als hij een verklaring voor de verdwijning noemt. 'Op het moment dat de studentenweek is afgelopen en het wordt teruggebracht, kunnen we het misschien wel waarderen. Maar als het blijft zoals het is vind ik het toch een erg respectloze handeling van diegene die dat gedaan heeft.'

Kwajongensstreek

'Het is heel jammer', vult de kersverse vader aan. 'Heel kinderachtig. Ik heb zelf ook wel eens een kwajongensstreek uitgehaald, maar dan was het iets verplaatsen naar de buren toe ofzo... Dat had ik prima gevonden, maar in dit geval: het is gewoon echt weg. Toch wel een beetje raar en jammer'
Paré doet daarom een oproep: 'Mocht iemand de ooievaar hebben gezien of zelf hebben meegenomen: breng het terug. Dan is Marly ook weer gelukkig.'
Dit en meer is te zien in de zondaguitzending van Expeditie Grunnen, vanaf 18.00 uur elk uur op TV Noord, via Noord Gemist, of hieronder te zien:
Expeditie Grunnen zondag 21 augustus: Waar is de ooievaar heen?