Donar hard onderuit tijdens feestelijke open dag

Donar-speler Sander Hollanders springt naar het net tegen Oldenburg
Donar-speler Sander Hollanders springt naar het net tegen Oldenburg © JKBeeld
Een kleine vijftienhonderd Donar-fans beleefden een zondagmiddag met dubbele gevoelens. Hun ploeg ging tijdens een feestelijke open dag keihard onderuit tegen het Duitse EWE Baskets Oldenburg (50-91).
De middag begon feestelijk met diverse activiteiten voor de fans, en de officiële spelerspresentatie. Tijdens de wedstrijd die daarop volgde, kwam het spektakel vooral van de bezoekers uit Duitsland.
Een jonge fan wacht op de handtekening van Ronalds Zakis
Een jonge fan wacht op de handtekening van Ronalds Zakis © JKBeeld

Even lang in training, ander resultaat

De Duitsers waren ongeveer even lang in training als de ploeg van coach Matthew Otten en speelden met bijna een compleet nieuw team. Toch was de nummer elf van de Bundesliga van vorig jaar vele malen sterker. Na tien minuten spelen, stond het 11-26. Halverwege was de stand al 22-49.
In de tweede helft werd het verschil nog groter. Charles Callison en Mindaugas Kacinas waren de topscorers aan de kant van Donar met elk elf punten.

Williams en Schaftenaar

Leon Williams en Olaf Schaftenaar waren wel aanwezig, maar deden niet mee aan de wedstrijd. Beide spelers hebben deze week weer verplichtingen met Oranje (WK kwalificatie en het Europees kampioenschap).
Publiek op de tribune van MartiniPlaza tijdens de open dag
Publiek op de tribune van MartiniPlaza tijdens de open dag © JKBeeld

Programma

Zaterdag 27 augustus speelt Donar het volgende oefenduel van de voorbereiding, in Duitsland tegen Rasta Vechta. Vrijdag 2 september oefent Donar in Wildervank tegen het Duitse Eisbären Bremerhaven.