112-nieuws maandag 22 augustus: Man neergestoken op Hoendiep • Buschauffeur en automobilist botsen in Stad

Politie bij de woning aan het Hoendiep in Stad waar een steekpartij plaatsvond
Politie bij de woning aan het Hoendiep in Stad waar een steekpartij plaatsvond © 112Groningen.nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.58: Kop-staartbotsing tussen twee automobilisten in Stad

Op de Griffeweg in Groningen zijn twee auto's betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval © 112 Groningen

16.35: Twee aanhoudingen na vondst 19.000 euro in auto

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 19.000 euro aan bankbiljetten in een auto aangetroffen. Er zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van witwassen. Dat meldt teamchef Gerard de Jonge van het Basisteam Groningen Centrum op Twitter.
De politie kwam de auto op het spoor vanwege een verdenking van heling. De auto werd aan de kant gezet en doorzocht. Daarbij troffen de agenten de grote hoeveelheid cash geld aan.

16.25: Lichaam gevonden bij drugsvondst Kiel-Windeweer

Bij het onderzoek naar de dump van drugsafval op een terrein aan de Nieuwe Compagnie bij Kiel-Windeweer is maandag een lichaam gevonden. Dat bevestigt de politie. De politie meldde zondag al de aanhouding van twee verdachten, een 68-jarige man en 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen, naar aanleiding van de vondst van drugsafval op het terrein.

16.20: Buschauffeur en automobilist botsen in Stad

Op de Westerhaven in het Groninger stadscentrum zijn maandagmiddag een buschauffeur en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Door een vermoedelijke voorrangsfout kwam de automobilist in botsing met de lijnbus, waarbij de betrokkenen met de schrik vrij kwamen. De busbaan en een deel van de Westerhaven werden gedurende de afhandeling van het ongeval tijdelijk afgesloten.
Politieagenten en de buschauffeur kijken toe nadat de botsing heeft plaatsgevonden
Politieagenten en de buschauffeur kijken toe nadat de botsing heeft plaatsgevonden © 112 Groningen

16.00: Motorrijder lichtgewond na botsing op Europaweg Stad

Bij een ongeval op de Europaweg in Stad is maandagmiddag een motorrijder lichtgewond geraakt. De bestuurder van de motor kwam op de kruising met de Griffeweg in botsing met een automobilist, waarbij de motorrijder ten val kwam. De motorrijder werd door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen, maar een ziekenhuisbezoek bleek niet nodig. Zowel de motor als auto raakten licht beschadigd.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval © 112 Groningen

14.55: Man neergestoken in woning aan het Hoendiep

In een woning aan het Hoendiep in stad Groningen is een man neergestoken. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De straat is door de politie afgezet voor verder onderzoek.

13.10: Brandweer redt kat uit dakgoot in Haren

De brandweer heeft aan de Achterhoeskamp in Haren een kat uit een dakgoot gered. De kat is vermoedelijk via het dakraam op het dak geklommen en in de dakgoot beland. Het dier kon niet meer zelfstandig naar binnen komen waarna de hulp van de brandweer werd ingeroepen.
Brandweerlieden wisten met een ladder omhoog te klimmen om het katje, dat zich inmiddels verscholen hield onder de dakpannen, te redden. Het beestje was binnen vijf minuten weer veilig aan de grond en raakte niet gewond.
Hoe lang de kat al op het dak zat, is niet bekend. Eerder vanmorgen rukte de brandweer ook al uit voor hetzelfde katje, maar toen kon hij niet worden gevangen.
Een brandweerman haalt de ongelukkige kat van het dak, terwijl zijn collega toekijkt
Een brandweerman haalt de ongelukkige kat van het dak, terwijl zijn collega toekijkt © 112Groningen

12.10: Automobilist botst tegen boom bij Onstwedde

Op de weg Veenhuizen bij Onstwedde is maandagochtend een automobilist tegen een boom gebotst. Volgens de politie is de bestuurder ernstig gewond geraakt. Er zijn geen andere weggebruikers betrokken bij het ongeval.
Lees hier het hele bericht

11.25: Onderzoek naar drugsafval Kiel-Windweer vandaag hervat

Het onderzoek naar de dump van drugsafval op een terrein aan de Nieuwe Compagnie bij Kiel-Windeweer gaat vandaag door. Dat heeft de politie op Twitter bekendgemaakt. De politie trof de drugs zondag aan. Op het terrein van het afval werd ook een persoon aangehouden. Ook is een bedrijfsbus in beslag genomen.
Later werd bekend dat er ook een tweede verdachte is aangehouden. Het terrein is direct na de vondst van het drugsafval afgezet en wordt sindsdien bewaakt.

09.30: Lichaam gevonden in water Loppersum na ongeval

In de Lagestraat in Loppersum is maandagochtend een lichaam gevonden. Volgens de politie is het slachtoffer na een ongeval in het water beland.
Meer informatie maakt de politie niet bekend. Brandweer en politie waren ter plaatse in de Lagestraat.