112-nieuws 23 augustus: Minderjarige jongen ernstig gewond na aanrijding bij Westeremden

Hulpdiensten bij de plek van het ongeluk
Hulpdiensten bij de plek van het ongeluk © ProNews
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.00: Paard belandt in sloot bij Adorp

In een weiland langs de N361 tussen Adorp en Groningen is de brandweer dinsdagavond druk bezig geweest om een paard uit de sloot te helpen. Het dier was door een nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. Het verkeer op de N361 heeft weinig tot geen hinder van het incident.
Hulpdiensten op de plek waar de paard in de sloot ligt
Hulpdiensten op de plek waar de paard in de sloot ligt © 112 Groningen

20.20: Minderjarige jongen ernstig gewond na aanrijding bij Westeremden

Op de Huizingerweg tussen Huizinge en Westeremden heeft dinsdagavond een ongeval tussen een automobilist en een minderjarige fietser plaatsgevonden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen snel ter plaatse om hulp te verlenen en nieuwsgierigen op een afstand te houden.
De jongen raakte door de botsing ernstig gewond, zo laat een politiewoordvoerder weten. Het minderjarige slachtoffer werd behandeld door ambulancepersoneel en is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was gedurende de afhandeling van het ongeluk enige tijd afgesloten.

18.30: Eén arrestatie na vechtpartij tussen groepen in Hoogezand

Rond 18.30 uur rukte de politie met meerdere eenheden uit na een melding van een grote vechtpartij tussen twee groepen in Hoogezand. Bij aankomst waren de vechtenden echter al verdwenen.
Omdat er bij de vechtpartij een vuurwapen was gezien, viel de politie even later een woning aan de Schermerhornring binnen. Daarbij werden een balletjespistool en meerdere messen aangetroffen.
'Er is één arrestatie verricht', aldus een woordvoerder, die zegt dat het onderzoek nog in volle gang is. 'Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.'
Politie stelt bewijs veilig in Hoogezand
Politie stelt bewijs veilig in Hoogezand © Venema Media

15.40: Politie haalt schoen en zakken uit het water in Kiel-Windeweer

De politie heeft dinsdagmiddag meerdere afvalzakken uit het Kieldiep in Kiel-Windeweer gehaald. Het Kieldiep ligt deels naast de Nieuwe Compagnie, de straat waarin zondag in een pand drugsafval werd aangetroffen, en maandag een lichaam. Het zou om drie afvalzakken gaan. Ook haalde de politie een schoen uit het water.
Of het afval te maken heeft met de drugsafvalvondst, en wat de inhoud van de zakken is, is nog niet bekend.
Een agent staat diep in het Kieldiep om een vuilniszak te pakken
Een agent staat diep in het Kieldiep om een vuilniszak te pakken © ProNews

11.45: Scooterrijder gewond bij botsing

Op de Winschoterweg in Groningen is een scooterrijder in botsing gekomen met een busje. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond. Ook het busje had schade.
Ook de spiegel van het busje moest eraan geloven
Ook de spiegel van het busje moest eraan geloven © 112 Groningen

9.50: Picknickbankje afgebrand in Ten Boer

Aan de Groene Zoom in Ten Boer is een picknickbankje in het bos afgebrand. Toen de brandweer arriveerde was het vuur al uit. Wel smeulde het hout na. De brandweer heeft alles geblust. Het bankje kan verloren worden beschouwd.
Van het bankje is niet veel meer over
Van het bankje is niet veel meer over © 112 Groningen

5.00: Jongeman doet dutje naast zijn fiets in Ten Boer

De wijkagent van Ten Boer heeft aan het begin van de dinsdagochtend een jongeman aangetroffen die naast zijn fiets lag. De agent kreeg een melding dat iemand laveloos naast zijn fiets zou liggen. De jongeman gaf aan dat hij rond half drie vertrokken is uit de stad Groningen. Hij heeft de eindbestemming niet in één keer gehaald.
De agent heeft de vader van de jongen opgebeld. Die heeft hem opgehaald. De jongeman vergiste zich bij het instappen nog wel bijna. Hij wilde achter het stuur stappen.

4.00: Fietser aangehouden met drugs en mes op zak

De politie heeft in de binnenstad van Groningen een fietser aangehouden die afwijkend gedrag vertoonde. Na een controle bleek de 19-jarige man een mes, verschillende soorten drugs en geld op zak te hebben. Hij is aangehouden voor verhoor.