Taakstraf en rijontzegging geëist voor veroorzaken ongeluk op oudejaarsavond

Hulpdiensten in Wagenborgen, op de avond van het ongeluk
Hulpdiensten in Wagenborgen, op de avond van het ongeluk © ProNews
Voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op oudejaarsavond op de N987 bij Wagenborgen, is tegen een 21-jarige vrouw uit Loppersum een taakstraf van zestig uur en een rijontzegging van drie maanden geëist.
Volgens de officier van justitie reed de vrouw te hard en maakte ze in de bocht een inschattingsfout. De auto slipte en kwam in een slootwal tot stilstand. De bestuurster en drie vriendinnen die bij haar in de wagen zaten raakten gewond. Twee van hen zo ernstig dat er sprake is van blijvend letsel.

Onderweg naar een feestje

De vier waren onderweg naar een feestje. De jonge vrouwen zongen hard mee met de muziek. In een flauwe bocht van de Stolderijweg begon de auto te glijden. De bestuurster had nog maar net haar rijbewijs en verloor de controle over de wagen. De auto botste tegen een boom en belandde in een slootwal.

Gefocust op de weg

De vrouw zei tegen de rechter dat ze niet harder reed dan zestig kilometer per uur. Ze was naar eigen zeggen gefocust op de weg en zegt dat ze nog gewaarschuwd was voor de weersomstandigheden.

Snelheidsmeter op 96

‘De weersomstandigheden waren zacht te noemen. Uit het politieonderzoek bleek niet dat het glad was, ook al zeiden de agenten dat zij bij aankomst het wegdek wel wat glibberig vonden’, zei de aanklaagster. Volgens dat onderzoek reed de vrouw tussen de tachtig en honderdtien kilometer per uur. De snelheidsmeter stond nog op 96. 'Ik denk dat ik het gaspedaal per ongeluk intrapte toen ik weggleed', zei de vrouw tegen de rechter.

Eerder geslipt

Een van de inzittenden zei kort na het ongeval dat de bestuurster fors reed en dat de auto eerder al even slipte op de weg. De verdachte kon zich dit niet meer herinneren. De advocaat van de vrouw vroeg de rechtbank haar rijbewijs niet (tijdelijk) in te nemen. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor haar werk, zei de raadsman.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.