Senna en Anna winnen Junior Songfestival

HILVERSUM - De respectievelijk uit Groningen en Paterswolde afkomstige Senna en Anna hebben zaterdagavond de finale van het Junior Songfestival gewonnen.
Senna en Anna zijn allebei 10 jaar oud en waren daarmee de jongste deelnemers. Ze namen het met hun liedje "My family" op tegen vier andere acts.
Gedurende de finale bepaalden de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk. Uiteindelijk verdienden de meiden 32 punten: 12 punten van de kinderjury, 8 punten van de vakjury en 12 punten van het Nederlands publiek. Na de stemmen van de kinderjury en de vakjury was het nog even spannend omdat Anna en Senna evenveel punten hadden als medekandidaat Mano. De uitslag van de kijkers thuis gaf echter de doorslag; Anna en Senna kregen het maximale aantal punten.
Anna en Senna gaan met hun nummer Nederland op zaterdag 20 november vertegenwoordigen in Minsk. De AVRO zendt de internationale finale om 20.15 uur live uit op Nederland 3. Het liedje van Senna en Anna: