FC-verdediger Wessel Dammers vertrekt (opnieuw) naar Willem II

Wessel Dammers vertrekt naar Willem II
Wessel Dammers vertrekt naar Willem II © Orange Pictures
Wessel Dammers verruilt FC Groningen voor Willem II. De centrale verdediger tekent in Tilburg een driejarig contract. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis in Noord-Brabant.
Met de overstap van Dammers naar Tilburg komt er een einde aan een vervelende periode voor de 27-jarige centrale verdediger.

Te Wierik krijgt de voorkeur

In de voorbereiding kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken bij FC Groningen, maar trainer Frank Wormuth hield dat tegen. De oefenmeester zag in Dammers in eerste instantie een speler voor de basis. Een week voor het begin van de competitie koos Wormuth toch voor Mike te Wierik in het centrum, waardoor het perspectief op speeltijd voor Dammers een stuk minder werd.

Terug naar Tilburg

Willem II huurde Dammers vorig seizoen al een half jaar van FC Groningen. De Tilburgers hadden een verplichte optie tot koop als ze in de eredivisie zouden blijven. Door de degradatie werd die clausule niet geactiveerd en keerde de centrale verdediger terug bij FC Groningen. Nu maakt Dammers alsnog definitief de overstap naar Tilburg, waar hij herenigd wordt met Michael de Leeuw, die eerder deze zomer de overstap van FC Groningen naar Willem II maakte.

48 wedstrijden

FC Groningen kocht Dammers twee seizoenen geleden van Fortuna Sittard. In Groningen wist hij nooit uit te groeien tot een vaste waarde. Hij kwam 48 keer in actie tijdens een officiële wedstrijd van de Trots van het Noorden, waarin hij één keer tot scoren kwam.