Lopend Vuur: Ik maak mij zorgen om de droogte

Het gele Westerwoldse landschap
Het gele Westerwoldse landschap © Jan Been/RTV Noord
De problemen met sterk opwarmend en te weinig water voor landbouw en natuur breiden zich over het hele land uit. In onze provincie zitten vooral de Veenkoloniën en Westerwolde te springen om water. Daar wordt in voorzien door water uit het IJsselmeer te halen en naar Groningen te pompen.
De waterkwaliteit gaat bovendien ook hard achteruit. Blauwalg zit in steeds meer oppervlaktewater, wat op verschillende plekken voor een zwemverbod zorgt.

Dieren en bloemen

Op de wadden is het warme weer ook te merken, daar liggen weer veel dode kokkels. Wat ook weer slecht nieuws is voor de vogels die daarvan leven.
Bovendien zijn er zorgen in Eelde, waar de bloemencorso misschien niet door kan gaan. De hoge temperaturen en veel te weinig regen zijn slecht voor de groei van de dahlia's. De bloem is kleiner en daarom zijn er veel meer nodig om corsowagens te maken.
Zomaar wat kopzorgen uit verschillende sectoren. Maar hoe zit dat bij jou? Maak jij je zorgen om de droogte?
De stelling in ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Bierdouche

'Een bierdouche hoort erbij' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 6.610 stemmers was 78 procent het daarmee oneens, 22 procent vindt een bierdouche geen probleem.