De Fivel in rouw gedompeld vanwege omgekomen jeugdlid

De ingang van het sportpark van De Fivel
De ingang van het sportpark van De Fivel © Google Street View
De jongen die dinsdagavond betrokken was bij een verkeersongeluk bij Westeremden is aan zijn verwondingen overleden. Dat nieuws kwam woensdag als een mokerslag aan bij onder meer voetbalvereniging De Fivel in Zeerijp, waar de jongen voetbalde.
'Dit is werkelijk dramatisch', zegt De Fivel-voorzitter Bert Jan Huizing, die woensdagochtend op de hoogte werd gebracht van het trieste nieuws.
Het gaat volgens de voetbalvereniging om Rein Helmantel, die dinsdagavond op de Huizingerweg fietste en daar in botsing kwam met een automobilist. De jongen raakte door de botsing ernstig gewond, zo vertelde een politiewoordvoerder, en werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht.

Troost

Volgens Huizing voetbalde het slachtoffer in het onder 13-elftal van de Riepsters, waarvan de spelers en ouders ook op de hoogte zijn gebracht van de gebeurtenis. 'Vanwege de omstandigheden zijn alle wedstrijden tot en met komend weekend afgelast', laat Huizing weten.
Volgens de voorzitter opent de voetbalvereniging zaterdagochtend de kantine, zodat er voor dorpsbewoners en clubleden gelegenheid is om met elkaar over de gebeurtenis te praten en het verdriet te kunnen delen.