Man die in Kiel-Windeweer dood werd aangetroffen is 38-jarige Limburger

Tess Abels
Tess Abels © Politie.nl
De persoon die maandagavond werd gevonden op een terrein aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer, is de 38-jarige Tess Abels. De politie doet onderzoek naar wat er met hem is gebeurd en is op zoek naar informatie.
Abels had geen vaste woon- of verblijfplaats en is volgens de politie opgegroeid in de omgeving van Roermond. Hij had afgelopen juli voor het laatst contact met zijn familie.

Wat is er de afgelopen vijf weken gebeurd?

De politie wil vooral weten wat er met hem is gebeurd tussen 15 juli en 22 augustus, de dag dat zijn levenloze lichaam werd aangetroffen. Waar hij die tijd verbleef en met wie hij toen contact had is niet duidelijk.
Omdat er nog veel vragen zijn, deelt de politie zijn naam en zijn foto. De politie houdt er rekening mee dat Tess Abels mogelijk een andere naam gebruikte.

Precieze doodsoorzaak

Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Abels loopt. De politie laat weten dat er met meerdere scenario's rekening wordt gehouden.
Afgelopen zondag werd aan de Nieuwe Compagnie een onderzoek gestart nadat er een hoeveelheid drugsafval werd aangetroffen en goederen die worden gebruikt voor de fabricatie van drugs. Na onderzoek bleek het te gaan om een drugslab.
Mannen in witte pakken doen onderzoek in Kiel-Windeweer
Mannen in witte pakken doen onderzoek in Kiel-Windeweer © Steven Radersma/RTV Noord

Twee aanhoudingen

De politie verrichtte zondag twee aanhoudingen: een man (68) en een vrouw (65) uit de gemeente Midden-Groningen. Zij worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Zij worden gehoord en hun rol wordt onderzocht. Ze zitten nog vast.
Ook doet de politie onderzoek of er een relatie is tussen het drugslab en de overleden persoon.