112-nieuws donderdag 25 augustus: Weer bestelbus klem op Pop Dijkemaweg • Hulpdiensten redden drenkeling

Niet de eerste en vast ook niet de laatste
Niet de eerste en vast ook niet de laatste © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.05: Zoveelste bestelbus rijdt zich klem op Pop Dijkemaweg

Hij was niet de eerste, en hij zal vast ook niet de laatste zijn. Donderdagavond reed opnieuw een bestuurder zijn bestelbus klem onder het Kardingerwegviaduct over de Pop Dijkemaweg.
De chauffeur zorgde voor behoorlijk wat schade, want hij reed bovendien dwars door het hoogteportaal.

18.20: Hulpdiensten halen drenkeling uit Hoornseplas

Hulpdiensten, waaronder de brandweer met een duikteam, hebben uit de Hoornseplas bij Eelderwolde een persoon uit het water gehaald. Waardoor de man in moeilijkheden was gekomen is niet duidelijk.
Ook de traumahelikoper kwam ter plaatse. Het aanwezige medische personeel heeft zich over de persoon ontfermd. Over zijn toestand is niets bekend.
Hulpdiensten bij de Hoornseplas in Eelderwolde
Hulpdiensten bij de Hoornseplas in Eelderwolde © Persbureau Meter

16.30: Tweetal aangehouden na inbraken in Holwierde, Bierum en Godlinze

De politie heeft in het onderzoek naar een reeks insluipingen en diefstallen bij woningen en auto's in Holwierde, Bierum en Godlinze twee personen aangehouden, laat de politie in Eemsdelta weten. Wat volgens hen opvalt is dat vooral niet afgesloten huizen en auto's doel waren van de verdachten. 'Het blijkt dus wel weer hoe belangrijk het is om zaken goed op slot te doen', aldus agent Alwin Siegersma. De politie, die meerdere aanhoudingen overigens niet uitsluit, verzoekt slachtoffers van insluipingen of inbraken die zich nog niet gemeld hebben alsnog contact met de politie op te nemen.

16.00: Motorrijder raakt gewond in Groningen

Op de afrit van de Noordzeeweg naar de Beneluxweg is een motorrijder gewond geraakt. De bestuurder vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht. Zowel ambulance als politie was ter plaatse, er was één rijstrook dicht. De motor is door een bergingsdienst meegenomen, de bestuurder zelf moest naar het ziekenhuis
Omdat één rijstrook dicht was ontstond er file
Omdat één rijstrook dicht was ontstond er file © Wesley Bos/Venema Media

15.10: Brand in studentenwoningen bij Stadsstrand

De brandweer heeft zonet een melding ontvangen van een woningbrand aan Vrydemalaan in stad Groningen, naast het Stadsstrand bij DOT. Op de locatie van de brandmelding zijn veel studenten buiten hun zwarte containerwoningen. Anderen lopen naar buiten terwijl de brandweer arriveert.
De brand woedt bij een woning op de derde en bovenste woonlaag. Daar heeft de brandweer bij een woning de ruit kapot gemaakt en blust ze door de woning heen. Drie woningen hebben zoveel schade opgelopen dat de studenten elders moeten slapen vannacht. Van zes andere woningen wordt dat nog onderzocht.
Om kwart voor vier is de brand onder controle.
De spuitwater van de brandweer komt door de gebroken ruit van de woning heen
De spuitwater van de brandweer komt door de gebroken ruit van de woning heen © ProNews

3.45: Bult afval brandt in Stad

In de Gelkingestraat in Groningen heeft een bult afval in brand gestaan. Het gebouw waarnaast de brand ontstond liep enige schade op.
Een bultje afval brandt in Stad
Een bultje afval brandt in Stad © 112 Groningen

0.50: Buitenbrand in Marum

De brandweer is in Marum op twee verschillende plekken druk geweest met het blussen van buitenbrandjes. Aan de Hamrik stond een bult gras in brand. De bult lag daar al enige tijd. Rook van de brand trok over de A7. Even verderop stond nog een grasbult in brand. Ook die bult aan de Turfweg wist de brandweer na enige tijd te blussen.
De grasbult staat in brand
De grasbult staat in brand © Persbureau Meter