Angelo Cijntje gaat als performance coach aan de slag bij het Curaçaose voetbalelftal

Angelo Cijntje
Angelo Cijntje © RTV Noord
Voormalig SC Veendam-voetballer Angelo Cijntje treedt in dienst bij het nationale voetbalelftal van Curaçao. Cijntje gaat spelers fysiek voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Ook verzorgt hij hersteltrainingen.
De 41-jarige personal trainer van zijn eigen sportschool in Veendam werd vorige week gebeld door kersverse bondscoach Remko Bicentini.
Cijntje gaat aan de slag bij het Curaçaose voetbalelftal

Blij

'Ik ken hem nog uit mijn tijd als speler, toen was hij assistent. Het speelde al een tijdje, al eerder heeft mijn naam rondgezongen. Het kwam er toen niet van. Nu ben ik blij dat het een keer van de grond komt', zegt Cijntje, die in totaal dertien interlands speelde voor de Nederlandse Antillen en later Curaçao.
Cijntje moet de fitheid van de selectie waarborgen. 'Samen met de rest van de staf moeten we zorgen dat de jongens klaar zijn om te knallen. Ik heb daar een idee over en dat moet matchen met wat de bondscoach wil.'

Cijntje blijft in Veendam

Verhuizen is geen optie voor de voormalige verdediger van onder meer Veendam en FC Groningen. 'Ik heb een eigen sportschool en daar heb ik nog genoeg uitdagingen. Ik ga per interlandbreak, volgens de FIFA-kalender, die kant op. Op 1 september vliegen we naar Indonesië, waar we twee interlands spelen.'