'Nieuw ziekenhuis alleen in stedelijk gebied'

WINSCHOTEN - Het nieuwe Lucasziekenhuis mag alleen gebouwd worden in stedelijk gebied. De provincie Groningen staat niet toe dat er een ziekenhuis komt bij Zuidbroek of in een weiland aan de A7.
De directie van de Ommelander Ziekenhuis Groep, waar het Lucas bij hoort, wil een ziekenhuis bouwen aan de A7. Volgens gedeputeerde Moorlag mag er dan alleen maar gebouwd worden tussen Winschoten en Scheemda. Een precieze locatie wil hij niet noemen.

Reactie Ommelander Ziekenhuis Groep

De directie van de Ommelander Ziekenhuis Groep is niet blij met de visie van de provincie. 'We opereren in een groot, dunbevolkt gebied en in de toekomst zullen we specialistische ingrepen moeten concentreren op een bepaalde locatie. Dit betekent dat patiënten moeten reizen en dat de bereikbaarheid van het ziekenhuis van enorm belang is. Middenin een stad is dan geen goede plek', aldus de directie.

Reactie burgemeester Menterwolde

Burgemeester Eduard van Zuijlen van de gemeente Menterwolde, waar Zuidbroek onder valt, liet woensdag op zijn Twitter weten dat hij zich opwindt over de houding van de provincie: "Me vandaag opgewonden over provinciebestuur dat ruim voor zijn beurt praat als het gaat om ziekenhuislocatie Oost-Groningen". Verder zegt hij op zijn Twitter: "Bij Scheemda, bij Blauwestad, bij Zuidbroek. Maakt niet uit: als de voorziening maar blijft. Daar moet je als provincie niet tussenkomen."