Delfzijlster moet jaar cel in wegens stalking en digitale ontucht met nichtje (13)

Vrouwe Justitia, het symbool voor de rechtspraak
Vrouwe Justitia, het symbool voor de rechtspraak © RTV Noord
Een 49-jarige man uit Delfzijl is voor digitale ontucht met zijn nichtje, kinderpornobezit en belaging veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.
Het Openbaar Ministerie eiste eerder 2,5 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Man noemde zich even oude Rico

De straf valt iets lager uit, omdat de rechter voor één van de strafbare feiten kiest voor een mildere juridische variant. Dat neemt niet weg dat de man zich schuldig maakte aan het online lastigvallen van zijn nichtje dat toen dertien jaar oud was.
De man deed zich daarbij voor als een bijna even oude jongen, die Rico zou heten. Hij haalde het meisje over seksfoto’s van zichzelf te sturen.

Dreigde foto's online te zetten

Daarna dreigde hij die foto’s online te zetten als hij niet meer foto’s en filmpjes van haar kreeg. Tegelijkertijd benaderde hij haar ook via een ander account en stuurde hij haar seksueel getinte enquêtes.
Het meisje stapte uiteindelijk naar de politie toen ze negentien jaar oud was. De agenten probeerden de identiteit van de mailer te achterhalen, maar dat bleek nogal moeilijk.

Tegen de lamp dankzij werkadres

De persoon achter de mailadressen maakte gebruik van niet geïdentificeerde computeradressen. Zijn identiteit werd onthuld toen de man per ongeluk via zijn werk mailde.
Tijdens het politieonderzoek stond de conversatie met zijn nichtje en bijbehorende naaktfoto’s op zijn computer. Hij bleek ook de moeder van het meisje te belagen met seks enquêtes.

3000 euro's om van seksenquête's af te komen

De vrouw moest ruim 3000 euro betalen om van die vervelende enquêtes af te komen. Dat deed ze. De man maakte in die periode misbruik van de emotionele misère waar moeder en kind inzaten. Ze rouwden om het verlies van een gezinslid.
De man kampt met een persoonlijkheidsstoornis waarvoor hij moet worden behandeld. Hij mag in de proeftijd van vijf jaar beide slachtoffers niet benaderen.