112-nieuws vrijdag 26 augustus: Man aangehouden vanwege brand Vrydemalaan

Er kwam een ambulance ter plaatse
Er kwam een ambulance ter plaatse © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.05: Fietser gewond bij aanrijding

Aan de Boumaboulevard in Groningen is een fietser aangereden door een automobilist. Van de fiets is niet veel over. Omstanders hebben eerste hulp verleend. De fietser wordt nagekeken door het ambulancepersoneel.

17.15: Stadjer aangehouden voor brandstichting Vrydemalaan

De politie heeft een 23-jarige Groninger aangehouden in verband met de brand in het studentencomplex aan de Vrydemalaan in Stad. Dat meldt OOG TV.De brand woedde op derde etage. Drie woningen raakten daarbij beschadigd.

15.20: Auto in bosjes beland naast oprit

Een auto is vrijdagmiddag naast de oprit beland naar de Europaweg in Stad. De auto reed vervolgens zo'n dertig meter de bosjes in. De oprit is afgesloten voor verkeer. Rondom de Europaweg staan files.
De brandweer gaat bomen zagen om de auto te bevrijden uit de benarde positie. De bestuurder raakte niet gewond.

10.05: Vermist meisje (17) in goede gezondheid terecht

De politie meldt op sociale media dat het 17-jarige meisje uit Groningen, dat sinds 21 augustus vermist was, in goede gezondheid is aangetroffen.

8.30: Gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden in Bedum

Aan de Beatrixlaan in Bedum is een gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden. De straat is afgesloten. De brandweer verricht metingen. Buurtbewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Enexis-monteurs zijn aanwezig om het lek te dichten.
De staat is afgezet door de brandweer
De staat is afgezet door de brandweer © 112Groningen