Gretig Groningen doet zichzelf tekort tegen NEC

Na de nipte overwinning vorige week tegen Go Ahead Eagles wist FC Groningen nu net niet te winnen. In de laatste minuut gaf de FC de overwinning uit handen. In het Goffertstadion in Nijmegen werd het 1-1.
Na een prachtige vrije trap van Laros Duarte zag het er even naar uit dat FC Groningen met de volle winst uit Nijmegen weer naar het Noorden zou afreizen. Echter een tegengoal in de laatste minuut gooide roet in het eten voor de ploeg van Frank Wormuth. Ibrahim Cissoko maakte in de 89ste minuut de gelijkmaker.

Ngonge op '10'

Waar FC Groningen in voorgaande wedstrijden direct goed uit de startblokken kwam, was het nu de thuisclub die direct het initiatief nam. NEC kreeg de eerste tien minuten direct een aantal mogelijkheden en zette de Trots van het Noorden flink onder druk.
Na amper een kwartier leken de Groningers wat meer aan de nieuwe opstelling gewend en herpakten zich wat. Tomas Suslov begon op zijn favoriete plek op de rechtervleugel, waardoor Cyril Ngonge op de nummer tien kwam te spelen. Op de links was er een basisplaats weggelegd voor Paulos Abraham. De Zweedse aanvaller werd vrij snel gevaarlijk. Hij schoot de bal goed in, maar keeper Jasper Cilissen redde op katachtige wijze.

Verrips belangrijk

Het spel ging op en neer. Zowel NEC als FC Groningen kregen over en weer een aantal mogelijkheden, maar ook niet meer dan dat. Na ruim een half uur onderscheidde keeper Michael Verrips zich met een uitstekende redding om de FC te behoeden voor een achterstand.

Wonderschone vrije trap

Na de thee was het eigenlijk hetzelfde laken het pak als de eerste helft. Met dien verstande dat FC Groningen wat feller en gretiger de kleedkamer uitkwam. Maar beide ploegen kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten uit d tweede lijn.
Na tien minuten was het weer Abraham die een goede kans had op de openingstreffer. De Zweed kwam na een pass van Jørgen Strand Larsen alleen voor Cilissen, maar de voormalig vaste waarde van Oranje redde andermaal.
Duarte bleek een vrijetrappenspecialist te zijn geworden. Na een overtreding op Strand Larsen, waar Oussama Tannane ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, legde Duarte aan en hij krulde de bal wonderschoon in de kruising.

Wedstrijd ontbrandde

Na de openingstreffer van Duarte leek NEC wakker geschud en ontbrandde de wedstrijd. De ploeg van Wormuth verdedigde echter goed. Tot in de laatste minuut Tannane de bal op Cissoko kon passen. De Nijmeegse aanvaller schoot zacht in, maar via het been van Neraysho Kasanwirjo belandde de bal achter Verrips: 1-1.
Programma en stand
Na dit gelijkspel tegen NEC staat FC Groningen op een voorlopig achtste plaats in de eredivisie. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt in de Euroborg.

Lees ook: -