Twee extra voorstellingen Hollands Hoop: 'Overweldigd door positieve reacties'

Hoofdrolspeler Marcel Hensema (l) tijdens de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop
Hoofdrolspeler Marcel Hensema (l) tijdens de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop © Reyer Boxem
Muziektheatervoorstelling Hollands Hoop, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, wordt vanwege succes twee keer extra opgevoerd op boerderij Hoog Hammen bij Overschild.
Vorige week werd Hollands Hoop voor het eerst uitgevoerd voor publiek. Stichting Zummerbühne, die het theaterstuk op de planken brengt, meldt dat bijna alle voorstellingen uitverkocht zijn.
'Daarom komen er twee extra speeldata op vrijdag 16 en zaterdag 17 september', aldus de stichting. Oorspronkelijk stond de laatste voorstelling op 11 september geprogrammeerd.
Scène uit Hollands Hoop voor boerderij Hoog Hammen
Scène uit Hollands Hoop voor boerderij Hoog Hammen © Reyer Boxem

22.000 bezoekers

De muziektheatervoorstelling in de openlucht heeft door de twee extra speeldata plek voor in totaal 22.000 bezoekers. Zakelijk leider Emil Klok van Zummerbühne zegt overweldigd te zijn door alle positieve reacties van bezoekers.
'Ik ben er hartstikke trots op dat er zoveel belangstelling is voor de voorstelling en dat we nog niet eens halverwege de speelperiode van onze allereerste productie twee extra voorstellingen kunnen aankondigen.'
Hollands Hoop speelt zich af in de openlucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie (VPRO) Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie, met thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en de uit de serie bekende drugscriminaliteit. Een deel van de cast en de makers van de serie werkt mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan.

Toukomst

Zummerbühne moet de komende vijf jaar een jaarlijks terugkerend muziektheaterspektakel worden over en met Groningers en op een prachtige plek in Groningen. Mannen achter dit theaterspektakel zijn acteur Marcel Hensema en componist/dirigent Reinout Douma. Het zomertheater wordt mede gefinancierd door het Toukomst-programma van Nationaal Programma Groningen.