Supportersdag FC Groningen: 'Strand Larsen moet blijven'

Strand Larsen is populair bij de aanhang van FC Groningen
Strand Larsen is populair bij de aanhang van FC Groningen © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Het heet dit jaar geen open dag, maar een supportersdag bij FC Groningen. Duizenden fans kwamen naar het stadion om handtekeningen te jagen en te zien hoe de spelers zich presenteerden aan het publiek.
Rond 13.30 uur zaterdagmiddag kwamen de spelers en staf van FC Groningen een voor een het veld op om officieel gepresenteerd te worden aan het publiek. Vervolgens konden de fans in het stadion op jacht gaan naar handtekeningen en deelnemen aan diverse activiteiten. Alles vond plaats in het stadion, in tegenstelling tot bij de open dagen in voorgaande jaren.

Geen vergunning

FC Groningen was oorspronkelijk van plan om haar jaarlijkse open dag onderdeel te laten zijn van de Groningens Ontzet viering op de Grote Markt. Maar door 'een miscommunicatie tussen meerdere partijen' werden de vereiste vergunningen niet verstrekt, zo liet de club eerder weten. Hierdoor konden de activiteiten alleen in het stadion plaatsvinden.
Feestelijke supportersdag FC Groningen: 'Strand Larsen moet blijven'

'Strand Larsen moet blijven'

Het mocht de pret niet drukken voor de vele, doorgaans jonge, fans. Ze stonden soms in lange rijen om een handtekening te scoren van een van hun idolen. Zo duurde het even voordat je aan de beurt was bij Jørgen Strand Larsen. De Noorse aanvaller staat in de belangstelling van grote clubs en is populair de de fans. 'Je moet bij FC Groningen blijven', zegt een jonge fan tegen Strand Larsen. Hij is niet de enige met die mening, zo blijkt tijdens de supportersdag.
Bekijk de video hierboven voor een uitgebreide sfeerimpressie.