Donar verliest in Duitsland ook tweede oefenduel

Ronalds Zakis in actie tegen Oldenburg (archief)
Ronalds Zakis in actie tegen Oldenburg (archief) © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben in Duitsland ook het tweede oefenduel van de voorbereiding verloren. Het uitduel tegen Rasta Vechta eindigde in 87-68.
Afgelopen zondag was het Duitse EWE Baskets Oldenburg in MartiniPlaza veel te sterk voor Donar (50-91), tijdens de jaarlijkse open dag. Die ploeg komt uit in de Bundesliga, het hoogste niveau in Duitsland. Rasta Vechta werd vorig seizoen twaalfde in de ProA, het tweede niveau van Duitsland.

Zonder Williams, Schaftenaar en Otten

Bij Donar ontbraken Leon Williams, Olaf Schaftenaar en coach Matthew Otten vanwege interlandverplichtingen (WK kwalificatie en het Europees kampioenschap). De ploeg onder leiding van assistent-coach Andrej Stimac begon aan de wedstrijd met Charles Callison, Sander Hollanders, Clay Mounce, Ronalds Zakis en Mindaugas Kacinas.

Balverlies en schotpercentage

Donar ging wel goed van start en had na tien minuten spelen een voorsprong van zeven punten (16-23). Daarna gaf de thuisploeg gas en kwamen de Groningers slecht tot scoren, waardoor het 43-35 stond bij rust. In de tweede helft liepen de Duitsers nog verder uit. Donar leed vooral meer balverlies en had een lager schotpercentage dan Rasta Vechta. Ronalds Zakis was topscorer aan de kant van de Groningers met zestien punten.

Programma

Vrijdagavond oefent Donar vanaf 19.00 uur in Wildervank tegen het Duitse Eisbären Bremerhaven. Het weekend daarop spelen de Groningers twee oefenduels in Engeland tegen Leicester.