112-nieuws zondag 28 augustus: Brand in loods · snelwegblokkeerders op de bon

40 meter aan gras stond in brand
40 meter aan gras stond in brand © ProNews
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.40: Bermbrand bij uitkijkpunt Sappemeer

Het gras op de talud van de uitkijkbult in het Adriaan Tripbos in Sappemeer heeft zondagavond in brand gestaan. Het gras stond over een lengte van ongeveer 40 meter in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

22.00: Brand bij bankje op schoolplein Haren

Aan de Tussenziel in Haren heeft zondagavond een kleine brand gewoed bij een voormalig schoolgebouw. Op het schoolplein bleek brand te zijn bij een bankje. De brandweer had het vuur snel onder controle. De school wordt gesloopt en is afgesloten met hekken rondom. Over de oorzaak is niks bekend.
De brandweer had het vuur snel onder controle
De brandweer had het vuur snel onder controle © Persbureau Meter

17.20: Melding woningband blijkt rokende barbecue

De brandweer rukte zondagmiddag uit na een melding van een woningbrand aan de Oosterhamriklaan. Er bleek geen brand in een huis te zijn, wel stond er een rokende barbecue op het platte dak te staan.
Brandweermensen bij den brandende barbecue in Stad
Brandweermensen bij den brandende barbecue in Stad © Wesley Bos/Venema Media

17.10: Brand in Winsum is onder controle

De brand in een loods bij een fietsenzaak in Winsum, is onder controle. De omliggende panden werden aanvankelijk door het vuur bedreigd, maar dat gevaar is geweken.
De schade bij de werkplaats in Winsum is groot
De schade bij de werkplaats in Winsum is groot © RTV Noord

16.40: Gewonden bij zware zijspancrash in Eenrum

Tijdens het EK voor zijspannen in Eenrum zijn zondagmiddag drie grasbaancoureurs per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na het ongeluk lagen de races stil. Het Europees kampioenschap werd daarna wel hervat.

16.00: Snelwegblokkeerders moeten rijbewijs inleveren

Een aantal actievoerders heeft zondagmiddag enige tijd snelweg A7 tussen Zuidbroek en Scheemda geblokkeerd. De politie heeft van vier personen het rijbewijs ingevorderd.

15.50: Brand in bedrijfsloods in Winsum

Aan de Lombok in Winsum is brand uitgebroken in een loods. De omliggende panden worden door het vuur bedreigd.
De brandweer in Winsum
De brandweer in Winsum © Remco van den Berg/112 Groningen

10.50: Verdachte verwondt politiepaard in Groningen

Na een vechtpartij in de binnenstad van Groningen afgelopen nacht is een 34-jarigeverdachte uit de stad Groningen aangehouden vanwege het gooien van een terrasstoel naar een politiepaard. Dat meldt Gerard de Jonge, teamchef van politie Groningen Centrum, op zijn twitteraccount. Het paard liep volgens de politie een snijwond op in het hoofd. De verdachte is aangehouden en zit vast.

10.35: Verdachte steelt horloge agent

Diezelfde Gerard de Jonge (zie update 10.50 uur) tweet dat een passant rondom een vechtpartij een horloge heeft gestolen van een agent. De politie hield een man om onbekende reden aan. 'De verdachte verzette zich, er ontstond een vechtpartij, waarna collega zijn horloge verliest.' Vervolgens steelt een passant het horloge. Deze verdachte, een 48-jarige man uit Groningen, is met behulp van camerabeelden opgespoord. 'Later in de nacht is de verdachte aangehouden vanwege heling', besluit De Jonge.

10.30: Verdachte schietincident Delfzijl gevlucht op fiets

De verdachte van het schietincident in Delfzijl zaterdagavond is gevlucht op de fiets en nog niet aangehouden. Dat meldt de politie Groningen op sociale media. Rond 22.30 uur werd er geschoten op een auto aan de Kleine Belt in Delfzijl.
'De politie heeft vannacht uitvoerig sporenonderzoek gedaan en dit gaat vandaag verder. Ook wordt er vandaag nader buurtonderzoek gedaan', aldus de politie. De politie roept getuigen op zich te melden en roept eveneens op camerabeelden te delen rond het gebied van de Kleine Belt.
De politie heeft een gedeelte van de Kleine Belt in Delfzijl afgezet na de beschieting
De politie heeft een gedeelte van de Kleine Belt in Delfzijl afgezet na de beschieting © ProNews