Lopend Vuur: Alle hulp en aandacht voor Ter Apel is welkom, ook van Glennis Grace

Glennis Grace deelt hulpgoederen uit in Ter Apel
Glennis Grace deelt hulpgoederen uit in Ter Apel © Vincent Jannink/ANP
De situatie rond het aanmeldcentrum in Ter Apel trekt veel aandacht, inmiddels ook van bekende Nederlanders. Zo bracht Glennis Grace zondagmiddag een bezoek. De zangeres arriveerde met zeven auto’s en een aanhanger vol speelgoed, kleding en verzorgingsproducten.
Samen met haar vriendengroep deelde ze de spullen uit en maakte ze een praatje met de asielzoekers.
Grace riep haar Instagramvolgers eerder op om een bijdrage te leveren. 'Iedereen kent inmiddels de situatie in Ter Apel en de honderden vluchtelingen die daar vastzitten en onder erbarmelijke omstandigheden aan hun lot overgelaten worden', zegt ze in een video.
Niet iedereen kan de actie van Glennis Grace waarderen. Volgens sommige reacties op sociale media is ze vooral uit op aandacht om zo haar imago op te poetsen.
In februari zou ze in een supermarkt in Amsterdam medewerkers hebben mishandeld waarvoor ze in oktober terecht moet staan.
Is de aandacht en hulp van bekende Nederlanders een prima middel om de situatie in Ter Apel onder de aandacht te brengen? Of twijfel je aan de goede bedoelingen van, in dit geval, Glennis Grace?
De stelling in ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Camera's

'Iedereen moet een beveiligingscamera op zijn privéterrein hangen' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 5727 stemmers was 50,5 procent het daarmee oneens, 49,5 procent eens.