112-nieuws maandag 29 augustus: Schuur gaat in vlammen op in Ter Apelkanaal · Motorrijder gewond in Tolbert

Door de brand komt veel rook vrij
Door de brand komt veel rook vrij © Julian Spa
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.01: Uitslaande brand in schuurtje in Ter Apelkanaal

Aan de Avebeweg in Ter Apelkanaal is door nog onbekende oorzaak een schuurtje in brand gevlogen. De brand was uitslaand en de schuur was niet meer te redden. Ook een nabij gelegen schuur heeft schade opgelopen. Bij de brand is asbest vrij gekomen, laat de brandweer weten. Volgens een 112-fotograaf worden schuttingen omgezaagd om bij de brand te kunnen komen.

17.00: Stadjer opgepakt met vijf kilo hasj in auto

De politie in Friesland heeft vorige week een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor drugsbezit in Sint-Nicolaasga. De man kwam volgens OOG TV op de radar van de politie door een kapot remlicht. De auto werd aan de kant gezet en na inspectie vonden agenten een zak met vijf kilo hasj, met een straatwaarde van 50.000 euro. De Stadjer is aangehouden en de auto is in beslag genomen.
De politie neemt de gestolen auto in beslag
De politie neemt de gestolen auto in beslag © ProNews

15.05: Motorrijder belandt in de berm na ongeval in Tolbert

Op de Noorderweg bij Tolbert heeft een ongeval tussen een automobilist en een motorrijder plaatsgevonden. Door de klap is de motorrijder naast de weg gekomen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren ter plaatse. Om het slachtoffer te helpen moeten meerdere takken weggehaald worden. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden en hoe de betrokkenen eraan toe zijn, is onbekend.
Een traumahelikopter is ter plaatse
Een traumahelikopter is ter plaatse © 112Groningen

14.56: Automobilisten aangehouden in gestolen voertuig

De politie heeft vanmorgen bij een tankstation aan de Rijksweg in Groningen twee personen aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Het duo reed in een gestolen auto die de politie scande tijdens het voorbij rijden. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Stad en een 41-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. De auto is klemgezet en de twee inzittenden zijn aangehouden.

02.10: Automobilist belandt in de berm na uitwijkpoging

Een automobilist in met de auto op de kant in de berm naast de A.G Wildervanckweg (N366) ter hoogte van Vledderveen beland. Volgens een 112-fotograaf moest de bestuurder uitwijken voor een dier dat de weg overstak. De bestuurder hoefde niet naar het ziekenhuis. De beschadigde auto is afgevoerd door een berger.
De wagen kwam op de kant in de berm bij Vledderveen terecht
De wagen kwam op de kant in de berm bij Vledderveen terecht © Persbureau Groningen