Taxichauffeur beroofd door passagiers

GRONINGEN - De politie heeft maandag een filmpje op YouTube geplaatst met daarop beelden van de mannen die vrijdagnacht een 41-jarige taxichauffeur uit Groningen op de Elzenlaan beroofden.
De daders, twee mannen, stapten op de Grote Markt in de taxi en wilden naar Selwerd worden gebracht. In de Elzenlaan aangekomen werd de chauffeur beetgepakt en moest hij zijn geld en autosleutel afstaan. De daders liepen weg richting de ringweg naar het viaduct van de Paddepoelsterweg. De politie stelt een onderzoek in.

Signalement

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over de berovers. Het gaat om twee blanke mannen, van 1.75 tot 1.80 meter lang. Een van de mannen heeft blond tot rossig achterover gekamd haar. Hij droeg een zwarte wollen halflange jas en vermoedelijk een donkere spijkerbroek. De andere man is kalend met nog wat haargroei aan de zijkant van zijn hoofd en heeft een gezet postuur. Hij droeg een grijsachtige trainingsjas met zwart geruite opdruk en een lichtblauw gebleekte spijkerbroek.
Later op de avond werd een man aangehouden. Hij voldeed aan het signalement, maar had niets met de zaak te maken.