Vrouwen van 'Vijfje' zetten in op Europees avontuur met nieuwe trainer

Een spandoek bij de kampioenswedstrijd eind mei
Een spandoek bij de kampioenswedstrijd eind mei © Henk Elderman/RTV Noord
Theo van der Molen is de nieuwe trainer van de vrouwen van Drs. Vijfje. Hij is de opvolger van Teuny Bosma. Onder haar leiding werd het team afgelopen seizoen voor het eerst landskampioen. Inmiddels is Bosma bondscoach van de Oranjevrouwen.
Ze blijft op de achtergrond nog wel betrokken bij de zaalvoetbalvereniging voor studenten in de stad Groningen. Van der Molen was eerder ook al trainer van 'Vijfje'. Dat was destijds bij de mannen. Het seizoen begint aanstaande vrijdag met de strijd om de Supercup. Daarin is bekerwinnaar Lusitanos de tegenstander. Het duel wordt gespeeld in Groningen.

Toernooi met zes landen

Ondertussen hoopt de club als kampioen van Nederland Europa in te gaan. Er is inmiddels akkoord gegeven op deelname aan een Europees toernooi voor landskampioenen in Italië. Daar hebben, behalve het gastland en Nederland, ook de kampioenen uit Polen, Spanje, Portugal en Hongarije zich voor ingeschreven.

Op de kaart

Voorzitter Jessica van Delft geeft aan dat er op dit moment niet veel geld beschikbaar is om eind december af te reizen naar Italië. 'Er is geen grote reserve voor dit soort zaken. Maar wat zou het tof zijn om 'Vijfje' op deze manier op de kaart te zetten. We hopen er een mooie reis van te maken voor de speelsters, en ook voor de supporters die meegaan.'
Via sponsoring probeert de studentenclub de trip te bekostigen. Daarvoor wordt iedereen van de vereniging opgeroepen om geldschieters te bewegen hun steentje bij te dragen.