Hielke Westra nieuwe directeur van Groninger Dorpen

Hielke Westra, de nieuwe directeur van Groninger Dorpen
Hielke Westra, de nieuwe directeur van Groninger Dorpen © Vereniging Groninger Dorpen
Hielke Westra uit Grootegast is met ingang van 1 oktober de nieuwe directeur van de vereniging Groninger Dorpen. Hij volgt Rik van Niejenhuis op, die onlangs wethouder van de gemeente Groningen is geworden.
De 52-jarige Westra is nu nog wethouder van de gemeente Westerkwartier. Hij gaat zich vanaf oktober inzetten voor de leefbaarheid op het Groningse platteland.
'Er komt veel op de dorpen in de provincie Groningen af als het gaat om wonen, behoud van voorzieningen, zorg, energietransitie en bereikbaarheid. Ook heeft een groot deel van de provincie te maken met de gevolgen van de gaswinning en andere mijnbouwactiviteiten. In dit alles is het van belang om de leefbaarheid in onze provincie overeind te houden en te versterken', aldus Westra.
Groninger Dorpen is de koepel van dorpsbelangenorganisaties, buurt- en dorpshuizen en andere bewonersinitiatieven in de provincie. De missie van de vereniging Groninger Dorpen is het versterken van de leefbaarheid in dorpen voor alle inwoners en zorgen dat zij invloed krijgen op toekomstige ontwikkelingen in hun dorp.