Onderzoek overleden man Kiel-Windeweer in Opsporing Verzocht: 'Gouden tip nog niet binnen'

Tess Abels
Tess Abels © Politie.nl
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de man die vorige week dood werd aangetroffen in Kiel-Windeweer. Bij de politie kwamen tot nu toe vijf tips binnen, maar de gouden tip zit er volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra niet tussen.
Vorige week maandagavond werd de 38-jarige Tess Abels dood aangetroffen op een terrein aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer. De politie stuitte op het lichaam na onderzoek naar een drugslab op het terrein.

Foto

De man had geen vaste woon- of verblijfplaats en is volgens de politie opgegroeid in de omgeving van Roermond. 'Via Opsporing Verzocht hopen we een breder publiek te bereiken door ook daar een foto van de man te delen. Het slachtoffer kwam uit het zuiden, dus hopelijk zijn er kijkers die meer over deze man weten.'

Getuigen

De politie heeft op dit moment geen nieuwe informatie over de zaak. De politie zit nog met veel onduidelijkheden. 'Zo hebben we nog vragen over de laatste weken van zijn leven, tussen 15 juli en 22 augustus, de dag dat zijn levenloze lichaam werd aangetroffen. Er zijn mensen die hem gezien moeten hebben en meer weten over hem. We hopen dat zij zich bij ons melden', aldus Damstra.
Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Abels loopt nog. 'De doodsoorzaak is nog niet formeel vastgelegd.' De politie houdt met meerdere scenario's rekening.

Verdachten

Vorige week hield de politie een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen aan na vondst van drugsafval aan de Nieuwe Compagnie. Afgelopen vrijdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de 68-jarige man nog zeker veertien dagen vastzit. De 65-jarige vrouw is vrijgelaten. Zij blijft wel verdachte.
Opsporing Verzocht is dinsdag 30 augustus vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1.