FC Groningen dicht bij aantrekken Duitse spits

Krüger (l) in het shirt van Arminia Bielefeld
Krüger (l) in het shirt van Arminia Bielefeld © ANP
FC Groningen is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Florian Krüger. De 23-jarige Duitser staat onder contract bij Arminia Bielefeld, de club die uitkomt in de 2. Bundesliga.
De aanvaller speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden in de Bundesliga namens Arminia Bielefeld. Daarin wist hij één keer te scoren. Krüger was daarnaast goed voor twee assists.

Invaller

De club uit Noordrijn-Westfalen degradeerde vorig seizoen uit de hoogste Duitse divisie en staat nu vijftiende in de 2. Bundesliga. Dit seizoen kwam Krüger vier keer als invaller binnen de lijnen. Hij wist het net nog niet te vinden.

Opvolger De Leeuw

FC Groningen was sinds het vertrek van Michael de Leeuw al op zoek naar extra aanvallende versterking en lijkt dat nu in de Duitser gevonden te hebben. De verwachting is dat de transfer spoedig wordt afgerond.
Twee jaar geleden, toen Arminia Bielefeld ook in de 2. Bundesliga uitkwam, scoorde de voormalig jeugdinternational uit Staßfurt elf doelpunten en was hij zeven keer aangever.

Multi-inzetbaar

De 23-jarige aanvaller kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Bij Arminia Bielefeld speelde Krüger voornamelijk als centrumspits, maar hij kan ook links of rechts voorin spelen. Krüger kwam eerder uit voor Erzgebirge Aue, de jeugd van FC Schalke 04 en de jeugd van 1.FC Magdeburg.