FC Groningen trekt spits Florian Krüger aan

Florian Krüger (links) bij zijn presentatie in Groningen
Florian Krüger (links) bij zijn presentatie in Groningen © FC Groningen
FC Groningen is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Florian Krüger. De 23-jarige Duitser komt over van Arminia Bielefeld. Krüger heeft een vierjarig contract ondertekend met een optie op nog een seizoen.
De aanvaller speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden in de Bundesliga namens Arminia Bielefeld. Daarin wist hij één keer te scoren en was goed voor twee assists. De Duitse club degradeerde vorig seizoen uit de hoogste Duitse divisie en komt nu uit in de tweede divisie van de Bundesliga. Dit seizoen kwam Krüger vier keer als invaller binnen de lijnen, maar wist hij het net nog niet te vinden.

Vervanger Michael de Leeuw

FC Groningen was sinds het vertrek van Michael de Leeuw al opzoek naar extra aanvallende versterking en heeft dat nu in de Duitser gevonden. Twee jaar geleden, toen Arminia Bielefeld ook in de tweede Bundesliga uitkwam scoorde de voormalig jeugdinternational elf doelpunten en was hij zeven keer aangever.
Dit is de juiste plaats voor de volgende stap
Florian Krüger - Nieuwe spits FC Groningen
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus kent Krüger al langer en probeerde hem in het verleden
naar Heracles Almelo te halen. Dat lukte toen niet omdat de aanvaller voor zijn kans in Duitsland wilde gaan. Toen speelde de spits nog in de jeugd van Schalke 04.
'Hij kwam nu opnieuw op de radar en daarop hebben we heel snel geschakeld', zegt Fledderus. 'Het is een kwestie van timing geweest en we zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen overhalen naar FC Groningen te komen.'

Op meerdere posities inzetbaar

De 23-jarige aanvaller kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Bij Arminia Bielefeld speelde Krüger voornamelijk als centrumspits, maar hij kan ook links of rechts voorin spelen. De Duitser kwam eerder uit voor Erzgebirge Aue, Schalke 04 en 1.FC Magdeburg.
'Ik ben blij hier te zijn en heb goede gesprekken gevoerd met onder andere de trainer', zegt Krüger over zijn transfer naar Groningen. 'Dit is de juiste plaats voor de volgende stap. Ik volg de Eredivisie al jaren vanwege vrienden die in Nederland hebben gespeeld. Het is een competitie waarin aanvallend voetbal wordt gespeeld en dat past mij goed.'