Zaakwaarnemer Strand Larsen denkt dat spits bij FC Groningen blijft

Strand Larsen (links) tijdens de wedstrijd tegen Sparta
Strand Larsen (links) tijdens de wedstrijd tegen Sparta © Orange Pictures
Ondanks meerdere concrete biedingen is Jørgen Strand Larsen nog altijd speler van FC Groningen. De zaakwaarnemer van de Noorse spits denkt niet dat het nog tot een transfer komt.
'Hij is nog altijd speler van FC Groningen en ik denk dat hij dat ook blijft', zegt Tore Pedersen.
De belangenbehartiger van de Noorse spits rekent twee dagen voor het verstrijken van de transferdeadline niet meer op een vertrek van zijn pupil. 'Je weet het nooit, maar ik denk niet meer dat hij gaat. Er is deze window uit vijf verschillende landen concrete interesse geweest, maar FC Groningen wilde niet meewerken', zegt Pedersen, die het daar verder bij wil laten.

'Nee' tegen miljoenen uit Engeland en Italië

Uit Italië was concrete interesse van Bologna en Salernitana. Het Engelse Middlesbrough legde eveneens een miljoenenbod op tafel voor de 22-jarige spits. De afgelopen dagen meldde Celta de Vigo zich bij FC Groningen, maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus verkocht ook de Spaanse club een 'nee'.

Vorig seizoen topschutter

Strand Larsen maakte dit seizoen tot dusver één goal (FC Volendam 2-2) en gaf in de wedstrijd tegen Ajax (6-1) een assist. Afgelopen seizoen kroonde de Noors international zich tot topschutter van FC Groningen met 14 doelpunten in de eredivisie. De Noor werd zo'n twee seizoenen geleden voor een bedrag van ruim één miljoen euro overgenomen van Sarpsborg 08 FF.

Duitse spits gehaald

Eerder vandaag maakte FC Groningen de komst van de Duitse spits Florian Krüger bekend. Hij wordt gezien als opvolger van de vertrokken Michael de Leeuw. De transferwindow voor Nederlandse clubs sluit woensdagnacht om twaalf uur. Tot die tijd kan FC Groningen nog spelers aantrekken. In veel andere landen is de deadline precies 24-uur later, waardoor er nog wel spelers vanuit Nederland naar het buitenland kunnen verkassen.