Weer drie verdachten van afvaldumpingen A7 aangehouden

Bij het afval zaten asbestplaten
Bij het afval zaten asbestplaten © Persbureau Meter/ANP
De politie heeft nog eens drie verdachten van het dumpen van afval op de A7 aangehouden. Het gaat om een 50-jarige man uit Opende en om twee mannen (22 en 30 jaar) uit de Friese gemeente Achtkarspelen.
De 50-jarige man is maandag 22 augustus aangehouden op verdenking van het leveren van asbestplaten, die later op de A7 zijn gedumpt. Op dinsdag 23 augustus werd een 22-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze afvaldumpingen. Beide mannen zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachte.

Trekker in beslag

De 30-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen is dinsdag 30 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van het blokkeren van de A7 bij Marum en Frieschepalen, van brandstichting en van overtreding van de Wet Milieubeheer. De Fries zit nog vast en wordt verhoord.
Verder is onlangs een trekker in beslag genomen die mogelijk gebruikt is bij de dumpingen. Het onderzoek gaat door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ongeluk

Op de A7 bij Frieschepalen botste in de nacht van 27 op 28 juli een auto op gedumpt afval. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Naar aanleiding van dit ongeluk startte de recherche een onderzoek.