Daniël van Kaam vertrekt naar SC Cambuur

Daniël van Kaam tijdens de voorbereiding
Daniël van Kaam tijdens de voorbereiding © Peter Lous/Orange Pictures
Danïël van Kaam verruilt FC Groningen voor SC Cambuur. De 22-jarige middenvelder was bij de FC al enige tijd uit de gratie. Van Kaam tekent in Leeuwarden een driejarig contract.
Daarmee is voor Van Kaam een einde gekomen aan een vervelende periode bij FC Groningen. Van Kaam werd vlak voor het begin van de competitie teruggezet naar het onder-21 team, omdat hij teveel met een transfer bezig zou zijn. Lang leek het erop dat de middenvelder een contract zou tekenen bij Fortuna Sittard, maar daar zag hij vanaf toen trainer Sjors Ultee vorige week op straat werd gezet. Naast de club uit Limburg was ook FC Emmen in de race voor Van Kaam.

Hoedemakers

Daar kwam afgelopen week SC Cambuur bij. De Friese eredivisionist nam contact met FC Groningen op toen FC Utrecht serieuze belangstelling toonde voor middenvelder Mees Hoedemakers. Ondanks dat Hoedemakers waarschijnlijk bij de club uit Leeuwarden blijft, werd toch doorgepakt met Van Kaam.
'Ik heb er heel veel zin in', laat Van Kaam weten. Als de keuring geen roet in het eten gooit kan hij zomaar over twee weken uitkomen tegen de club waar hij zijn hele leven al speelde. 'Vlak nadat het mis ging met Fortuna melde Cambuur zich. Daarna hebben we contact gehouden en uiteindelijk zijn de clubs er gelukkig uitgekomen.'

'Mooi mens'

Van Kaam kijkt uit naar de samenwerking met trainer Henk de Jong. 'We hebben al een aantal keren contact gehad en ik kan echt alleen maar positief over hem zijn. Gewoon een mooi mens.'
De club uit Leeuwarden betaald enkele tonnen voor de middenvelder. Van Kaam speelde 71 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarin hij twee keer tot scoren kwam.