FC Groningen verhuurt Romano Postema aan Roda JC

Romano Postema bedankt de supporters
Romano Postema bedankt de supporters © Orange Pictures
Romano Postema verruilt FC Groningen voor Roda JC. De 20-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Limburgers.
De Keuken Kampioen Divisie club informeerde een week geleden voor het eerst naar de diensten van Postema, die in de Euroborg niet kan rekenen op een basisplaats. Mede vanwege het aantrekken van Florian Krüger werd de kans op speeltijd voor de Stadjer een stuk kleiner. Daarom is ervoor gekozen om Postema voor een jaar te verhuren aan een club waar hij veel kans heeft op speeltijd. Dat werd dus Roda JC.

Vijfde plaats

De club uit Kerkrade staat momenteel op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met negen punten uit de eerste vier wedstrijden.
Postema speelde tot dusver 52 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarvan slechts vier basisplaatsen, waarin hij zes keer tot scoren kwam. In het seizoen 2020/2021 werd de Stadjer ook door FC Groningen verhuurd. Voor FC Den Bosch kwam hij destijds in 28 wedstrijden tot twaalf goals en acht assists. Dit seizoen kwam Postema twee keer als invaller binnen de lijnen.