Heracles Almelo geïnteresseerd in Mike te Wierik

Mike te Wierik
Mike te Wierik © Orange Pictures
FC Groningen-verdediger Mike te Wierik vertrekt mogelijk naar Heracles Almelo. De 30-jarige centrale verdediger stond alle eredivisiewedstrijden tot dusver in de basis.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen leek Te Wierik lang genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. Trainer Frank Wormuth zegt het meer te zien zitten in Wessel Dammers. Een week voor het begin van de competitie stond Te Wierik ineens weer in de basis in het oefenduel tegen Osasuna.

Heracles degradeerde vorig seizoen

Door die veranderende situatie vertrok Dammers uiteindelijk naar Willem II en stond Te Wierik alle eredivisiewedstrijden samen met Radinio Balker in het hart van de defensie. Toch heeft de verdediger uit Hengevelde inmiddels gesprekken gevoerd met de club uit Almelo, waar hij zijn carrière begon. Afgelopen seizoen degradeerde de oud-club van Frank Wormuth uit de eredivisie en komt nu uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Twee periodes bij FC Groningen

Te Wierik speelde tot dusver 143 officiele wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij twee doelpunten wist te maken. In 2017 kwam de verdediger over van Heracles Almelo. In 2021 maakte hij van FC Groningen transfervrij de overstap naar het Engelse Derby County. Dat werd uiteindelijk een teleurstelling en een half jaar later haalde technisch directeur Mark-Jan Fledderus terug naar de Euroborg.
FC Groningen en Heracles Almelo hebben nog tot woensdagavond twaalf uur om er uit te komen, voordat in Nederland de transfermarkt sluit.

Vervanger in beeld

Als vervanger zou FC Groningen Marius Lode op het oog hebben. De 29-jarige centrale verdediger uit Noorwegen is momenteel transfervrij.