Strand Larsen naar Celta de Vigo

Strand Larsen aan de bal tegen Go Ahead Eagles
Strand Larsen aan de bal tegen Go Ahead Eagles © Orange Pictures
Jørgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer te pakken. De Noorse spits maakt de overstap naar het Spaanse Celta de Vigo.
Lange tijd leek het erop dat Strand Larsen ook dit seizoen speler van FC Groningen zou zijn. Dinsdagavond is technisch directeur Mark-Jan Fledderus alsnog rondgekomen met de Spaanse middenmoter. Eerder veegde de beleidsbepaler meerdere biedingen van tafel en leek een transfer ver weg.
Zaakwaarnemer Tore Pedersen rekende er dinsdagmiddag niet meer op dat zijn pupil zou vertrekken, maar in de nacht van dinsdag op woensdag zijn de clubs er dus alsnog uitgekomen. Pedersen vliegt woensdag naar Vigo om de laatste details af te ronden.

Veel belangstelling

Het transferverhaal van Strand Larsen begon zo langzamerhand op een soap te lijken. Er was lange tijd concrete belangstelling van Middlesbrough, Bologna en Salernitana.
Daar kwam deze week Celta de Vigo bij. Alle biedingen werden door Fledderus van tafel geveegd, tot grote frustratie van de 22-jarige spits die dinsdag de training liet schieten.

Topscorer

Strand Larsen was in Groningen bezig aan zijn derde seizoen. Vorig seizoen werd hij topscorer met veertien doelpunten. De Trots van het Noorden nam hem daarvoor over van het Noorse Sarpsborg 08 FF. In de jeugd maakte de spits uit Halden nog een uitstapje naar AC Milan.

Transfersom

Het is niet duidelijk hoeveel de Spanjaarden precies willen betalen voor de Noor, maar hij wordt sowieso de duurste speler in de historie van FC Groningen. Marcus Berg is dat nu nog, nadat hij voor 9,4 miljoen euro aan het Duitse HSV werd verkocht.
Het thuisstadion van Celta de Vigo is Estadio Balaídos met een capaciteit van 29.000 plaatsen. Sinds 2012 speelt Celta de Vigo opnieuw in de Primera División