Lopend Vuur: Punt gemaakt, het is nu klaar met de omgekeerde vlaggen

De omgekeerde vlag in Aduard
De omgekeerde vlag in Aduard © FPS/Jos Schuurman
In Friesland begint de provincie over twee weken met het weghalen van omgekeerde vlaggen en andere protesten op openbare wegen. Daarmee komt er volgens de provincie een eind aan een ‘gedoogperiode’.
De vlaggen die nu worden weggehaald, hangen bijvoorbeeld boven openbare wegen. In sommige andere provincies zijn vlaggen op die plekken al eerder weggehaald. In Friesland gebeurt dat dus binnenkort. ‘Wij vonden het belangrijk om toch even die ruimte te geven aan mensen’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens bij Omrop Fryslân. ‘Nu begint het politieke jaar weer, de kinderen gaan weer naar school. Je moet een keer een moment kiezen, dat moment is nu.’
De omgekeerde vlaggen, symbool van de onvrede tegen diverse zaken uit het overheidsbeleid, zie je nog altijd op veel plekken. Niet iedereen is er blij mee. ‘Er zijn mensen die zich gekwetst voelen door de omgekeerde vlag’, zegt Fokkens, ‘ook daar hebben we begrip voor’.
Hoe kijk jij hier naar? Is het klaar met de omgekeerde vlag en moet er gezocht worden naar een ander symbool? Of moet de actie doorgezet worden?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Militaire dienstplicht

'De militaire dienstplicht moet terugkeren.' Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 7.859 stemmers is 74 procent het hier mee eens.