112-nieuws woensdag 31 augustus: Veendammer jongeren aangehouden na mishandeling · Kop-staartbotsing op de Vondellaan in Stad

Handhaving is ter plaatse
Handhaving is ter plaatse © ProNews
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.49: Pylon gegooid op auto

Op de A7 ter hoogte van Scheemda werd afgelopen weekend een pylon op een auto gegooid. Lees hier het hele verhaal.
De afdruk van de pylon is nog goed te zien op de auto
De afdruk van de pylon is nog goed te zien op de auto © Eigen foto

19.39: Kop-staartbotsing in Stad

Op de Vondellaan heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee auto's. Hulpverlening is ter plaatse. Hoe het met de bestuurders gaat, is niet bekend.

17.53: Schade bij twee auto's na botsing

Op de Groningerweg (N361) heeft ter hoogte van de op- en afrit naar de N46 een botsing tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Beide auto's hebben hierdoor schade opgelopen. Volgens een 112-fotograaf lijken de verwondingen mee te vallen.
Beide auto's hebben schade na de botsing
Beide auto's hebben schade na de botsing © ProNews

14.50: Leerling gewond tijdens potje basketbal in Stadskanaal

Op het Ubbo Emmius aan de Sportparklaan in Stadskanaal is vanmiddag een 15-jarige vmbo-leerling gewond geraakt aan zijn hoofd. Dat gebeurde tijdens een introductiedag voor nieuwe leerlingen. De jongen viel tijdens een potje basketbal op zijn achterhoofd.
Een ambulance werd opgeroepen; een arts werd met een traumahelikopter ingevlogen. Het slachtoffer had veel pijn, maar was aanspreekbaar, aldus directeur Marcel Leegte: ‘Gelukkig kon hij al zijn ledematen bewegen.' De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een 15-jarige leerling raakte gewond aan zijn hoofd in Stadskanaal
Een 15-jarige leerling raakte gewond aan zijn hoofd in Stadskanaal © Persbureau Groningen

11.50: Politie houdt minderjarigen aan na mishandeling in Veendam

De politie heeft drie minderjarige jongens uit Veendam en Muntendam aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een mishandeling van een minderjarige jongen. De mishandeling vond afgelopen maandag plaats in Veendam. Op Dumpert gaan beelden rond van die mishandeling.
De zaak is in onderzoek bij de politie, die oproept om te stoppen met het delen van de beelden. 'Het kan het onderzoek frustreren door onnodig veroorzaken van onrust. Er kunnen bijvoorbeeld namen worden genoemd van mensen die niets met de mishandeling te maken hebben', zegt een politiewoordvoerder. De politie is bekend met het beeldmateriaal en is in gesprek met getuigen.

8.50: Fietser gewond door botsing met trekker in Hoogezand

Een fietser is woensdagmorgen gewond geraakt bij een botsing met een trekker op de Van Heemskerckstraat in Hoogezand. De fietser is volgens de politie niet zwaar gewond. Hij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, zegt een woordvoerder. De politie doet onderzoek om te achterhalen wat er precies is gebeurd.
Het ongeluk aan de Van Heemskerckstraat in Hoogezand
Het ongeluk aan de Van Heemskerckstraat in Hoogezand © Dennis Venema