FC Groningen heeft Amerikaanse opvolger van Strand Larsen binnen (update)

Ricardo Pepi in het shirt van FC Augsburg
Ricardo Pepi in het shirt van FC Augsburg © ANP
FC Groningen huurt de 19-jarige aanvaller Ricardo Pepi voor een jaar van het Duitse FC Augsburg. Hij moet bij FC Groningen de opvolger worden van Jørgen Strand Larsen die naar Celta de Vigo vertrekt.
FC Groningen laat weten 'enorm trots' te zijn dat het gelukt is.

Gespot in Groningen

De aanvaller was eerder op de dag al gesignaleerd rondom het Martiniziekenhuis, samen met teammanager Matthias Mulder.

Amerikaans international

De 19-jarige aanvaller is een Amerikaans-Mexicaanse voetballer die in 2021 zijn debuut maakte in het nationale team van de Verenigde Staten. Hij speelde in de jeugd ook interlands voor Mexico, maar koos voor het land waar hij werd geboren. Pepi komt uit Texas, werd geboren in El Paso en geldt als een groot talent.
In de Amerikaanse Major League speelde de aanvaller voor FC Dallas. In 57 wedstrijden kwam hij zestien keer tot scoren. Als international van de Verenigde Staten speelde hij zeven wedstrijden waarin hij drie keer doel trof.

Doelpuntloos in de Bundesliga

In Duitsland kwam Pepi nog niet tot scoren. Dit seizoen mocht hij vier keer invallen. Afgelopen seizoen kwam hij tot elf Bundesliga wedstrijden, waarin hij net niet ook niet wist te vinden.

Live op RTV Noord

De sloturen van de transfermarkt in Nederland zijn hier live te volgen via een stream in de app en op rtvnoord.nl. Verslaggever Stefan Bleeker, analist Martin Drent en presentator Erik Hogeboom praten je bij over de laatste dag van deze transferperiode.
Dit bericht is geüpdatet nadat de komst van Pepi wereldkundig is gemaakt.