Euvelgunnetracé bij Stad vier weekenden gedeeltelijk dicht

Het betreffende stuk ringweg
Het betreffende stuk ringweg © Google StreetView
Het Euvelgunnetracé bij de stad Groningen is in september en oktober vier weekenden gedeeltelijk afgesloten. De oorzaak hiervan is de inrichting van de ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en knooppunt Westerbroek. Dat laat Aanpak Ring Zuid weten.
'De afgelopen tijd is al gewerkt aan het deels verbreden van het Euvelgunnetracé', aldus Aanpak Ring Zuid. 'Nu kunnen we dit deel van de ringweg opnieuw gaan inrichten.' Zo komt er onder andere een bloembak in het midden en nieuwe draagconstructies voor de lampen.
Wanneer wordt er gewerkt?

Vrijdag 2 september tot maandag 5 september is de westzijde ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan knooppunt Westerbroek afgesloten. In dit weekend wordt er begonnen met de herinrichting van de westzijde, omrijden kan via de Europaweg.

Vrijdag 16 september is het knooppunt Westerbroek afgesloten om afrondende werkzaamheden te verrichten, dit duurt tot en met maandag 19 september. De omleiding gaat via knooppunt Euvelgunne.

De herinrichting van de oostzijde begint op vrijdag 14 oktober, hierdoor is de oostzijde tussen knooppunt Westerbroek tot aan knooppunt Euvelgunne tot en met maandag 17 oktober afgesloten. Omrijden kan via de Europaweg.

Een weekend later, tussen vrijdag 21 oktober en maandag 24 oktober, wordt er wederom gewerkt aan de herinrichting van de oostzijde. Alle afsluitingen gaan in om vrijdag 22.00 uur en duren tot maandag 6.00 uur.