Openluchtbad Hoogkerk dit seizoen niet meer open

Het zwembad in Hoogkerk in een zomer toen het wel geopend was
Het zwembad in Hoogkerk in een zomer toen het wel geopend was
Het zwemseizoen voor het openluchtbad in Hoogkerk is definitief voorbij. Tijdens de voorbereidingen van het zwemseizoen werd een scheur in één van de bassins ontdekt.
Gehoopt werd dat het bad op korte termijn gerepareerd kon worden, maar inmiddels is duidelijk dat het bad dit seizoen niet meer open gaat De teleurstelling was groot, toen in januari dit jaar een grote scheur in het bad werd ontdekt. Voorzitter Henk Schreuder liet destijds weten enorm te balen: 'Door corona hadden we al twee jaar verloren en nu mag alles weer, maar kunnen we alsnog niet open'.

Beginnen met herstel lukte niet

Even hoopte Schreuder dat de problemen nog deze zomer verholpen zouden kunnen worden, maar de papierwinkel duurde langer dan verwacht. Daardoor kon niet worden begonnen met het herstel van het bad. De hoop dat het inmiddels 90-jaar oude zwembad nog dit seizoen open zou gaan, verdween daarmee als sneeuw voor de zon.

'Geen geld verdiend, wel bespaard'

Schreuder heeft zich er intussen bij neergelegd dat 'zijn' zwembad dit jaar niet meer open zal gaan. 'We hadden met dit mooie weer gouden bergen kunnen verdienen. Maar aan de andere kant, doordat we niet hebben hoeven verwarmen hebben we waarschijnlijk ook een gouden berg bespaard.'