112-nieuws donderdag 1 september: Vrouw valt uit mobiele hijskraan in Gaarkeuken · Scooters verbrand bij station Haren

De brandweer is bezig de voertuigen te blussen
De brandweer is bezig de voertuigen te blussen © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.20 uur: Twee fietsers aangereden bij Noordbroek

Twee fietsers zijn door een auto aangereden op de Scheemderweg bij Noordbroek en raakten daarbij gewond. Een van hen moest volgens een 112-fotograaf met spoed naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.
Meerdere hulpdiensten zijn er plaatse
Meerdere hulpdiensten zijn er plaatse © Noordernieuws

17.36: Twee auto's beschadigd na botsing in Spijk

Op de kruising van de Hogelandsterweg met de Lage Trijnweg bij Spijk zijn twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen hebben hierbij flinke schade opgelopen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is onbekend.
De hulpdiensten zijn aanwezig
De hulpdiensten zijn aanwezig © ProNews

16.30: Vrouw zwaargewond na val uit verreiker in Gaarkeuken

Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Westerkwartier is dinsdagavond ernstig gewond geraakt bij de sluis van Gaarkeuken. De vrouw was volgens ooggetuigen bezig met protestvlaggen en stond in een verreiker, een mobiele hijskraan. Ze viel daar door onbekende oorzaak uit. De politie meldt dat de vrouw ernstige verwondingen opliep. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

16.17: Kop-staartbotsing bij knooppunt Euvelgunne

Op de N7 tussen knooppunt Euvelgunne en knooppunt Julianaplein bij Stad heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's betrokken en één rijstrook is dicht, waardoor er vanaf knooppunt Euvelgunne een file ontstaat. Volgens een 112-fotograaf moet minstens één auto worden geborgen.
Eerder vandaag vond er bij het Julianaplein ook al een kop-staartbotsing plaats.

15.12: scooterrijder gewond na botsing met aanhanger

Op het Nieuwediep bij Nieuwediep is een persoon op een snorscooter gewond geraakt na een botsing met een aanhanger, die vastzat achter een auto. De bestuurder van de snorscooter is volgens een 112-fotograaf ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
Politie en ambulance zijn aanwezig
Politie en ambulance zijn aanwezig © Noordernieuws

14.56 Scooters verbrand bij station Haren

Bij het station in Haren zijn twee scooters uitgebrand. Ook de fietsenstalling, een nabij staande fiets en een deelscooter lijken schade te hebben.

12.50: Schade door kop-staartbotsing bij Julianaplein

Op de Julianaweg richting het Julianaplein in Groningen heeft donderdag rond 12.50 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden.
Bij het ongeluk waren twee auto’s betrokken. Niemand raakte gewond. Een van de inzittenden is volgens de politie gecontroleerd in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Er was wel schade aan de auto’s. De weg is enige tijd deels afgesloten geweest.
De kop-staartbotsing bij het Julianaplein
De kop-staartbotsing bij het Julianaplein © Patrick Wind