Zes Roemenen aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting

De politie zoekt getuigen van de straatroof
De politie zoekt getuigen van de straatroof © FPS/Jos Schuurman
De politie heeft dinsdag zes personen aangehouden op verdenking van onder meer seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. Alle verdachten komen uit Roemenië en verbleven in Hoogezand.
De aanhoudingen kwamen tot stand na een melding over een geparkeerde auto met twee inzittenden aan de Zigzagoven in Delfzijl.

Verdachte situatie in auto

Agenten onderzochten de auto in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00:30 uur. De melder vertrouwde de situatie niet. De politie trof in de auto een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw aan.
Op basis van onderzoek ter plaatse en in het voertuig werd de 28-jarige man aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting (een vorm van mensenhandel) en verboden wapenbezit. In het voertuig werd ook pepperspray aangetroffen.

Onderzoek leidt naar meer verdachten

Nader onderzoek leidde naar een drietal andere verdachten (mannen van 32, 46 en 53 jaar). Zij werden aangetroffen in een voertuig nabij een tankstation aan de Europaweg in Groningen. In het voertuig werden pepperspray en een slagwapen gevonden. De drie mannen zijn eveneens aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. In een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand werden twee vrouwen van dertig en 35 aangetroffen. Ook zij zijn aangehouden.

Auto's in beslag genomen

Dinsdag is onderzoek verricht in de woning in Hoogezand. De twee auto’s zijn in beslag genomen, evenals meerdere gegevensdragers. De auto’s en gegevensdragers worden onderzocht en de verdachten worden verhoord. In het onderzoek wordt ook gekeken of er sprake is van meerdere slachtoffers.

Politie zoekt meer informatie

De verdachten reden in donkere auto’s met Roemeense kentekenplaten. Wie deze auto's heeft gezien, wordt verzocht dit te melden bij de politie. Ook is de politie op zoek naar informatie over met wie de verdachten omgingen en waar zij zich mee bezig hielden.